İZMİR - Kazada 46 yaşındaki ağabeyi Zeynel Üstün'ü kaybeden Ulvi Üstün, ağabeyinin cesedinin kazadan 25 gün sonra, kazanın yaşandığı yerin yaklaşık 300 kilometre uzağında karaya vurduğunu söyledi. 

Cesedin 25 gündür denizde kaldığı için tanınmaz halde olduğunu belirten Üstün, "Türkiye'nin Milano Başkonsolu Aylin Sekizkök beni arayarak, ağabeyimin cenazesinin bulunduğunu söyledi. Tulumunun içinde gemici kimliği çıkmış. Eğer tulumu başkası giymediyse muhtemelen bulunan cenaze abime ait" dedi. 

Kazada ağabeyi Zeynel Üstün ile kaybolan diğer 3 mürettebattan henüz haber alınamadığını aktaran Üstün, "Bulunan cesede şu an İtalyan savcısı otopsi yapıyormuş. Oradan çıkacak sonuca göre cenazemizi teslim alma zamanımız belli olacak. Kimlik tespitinde bir sıkıntı yaşanırsa DNA testi için İtalya'ya gidebilirim. Bir sıkıntı yaşanmazsa ağabeyimin cenazesi muhtemelen pazartesiye kadar gelir" diye konuştu.

Yasal işlem başlatacaklar

Üstün, iki ay önceki kazada İtalyan makamlarının ve Ravenna Limanı'na gemi giriş çıkışlarını kontrol eden operatörün ihmali olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Şu an İstanbul'da avukatımız Sinan bey, süreci takip ediyor. İtalyan hükumetine, o gün kazanın yaşandığı saatte limanın gemi giriş çıkış trafiğini kontrol eden operatöre, mağdur aileler olarak dava açacağız. Cenazemizi defnettikten sonra gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Diğer ailelerle sürekli irtibat halindeyiz."

"Tek tesellimiz mezarının olması"

Ağabeyi Zeynel'in işini çok sevdiğini ve deniz tutkunu olduğunu dile getiren Üstün, "Keşke bu olay yaşanmasaydı. Kaç kez ağabeyime 'Gitme, burada sana bir iş kuralım onun başında dur' dedim. Ama denize olan sevgisinde dolayı gemiyi işi tercih etti. Şimdi tek tesellimiz bir mezarının olması olacak. İnşallah halen kayıp olan diğer gemici arkadaşları da bulunur, onların da böyle bir tesellisi olur. Bulunamamaları daha kötüydü."

3 personel hala kayıp

İtalya'nın Ravenna limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Ö. Çetinkaya Denizciliğe ait "Gökbel" isimli Türk yük gemisindeki 11 kişiden iki kişinin öldüğü, dört kişinin kaybolduğu, beş kişinin de kurtulduğu açıklanmıştı.

Kazanın ardından geçen 25 günde kayıp gemi personelinden Melih Erek, Yiğit Küçükbıyık ve Bayram Arslan'a halen ulaşılabilmiş değil.