İSTANBUL

İstanbul'a mevsimin ilk karı yağdı.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte, binaların çatıları ve araçların üzeri beyaza büründü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, alınan tedbirler ve mesai saati bitimine denk gelmesi nedeniyle, kentte hayatı olumsuz etkileyecek herhangi bir duruma sebep olmadı.

İstanbul'un bazı semtlerinde henüz yağış başlamamışken, bazı semtlerde de karla karışık yağmur şeklinde devam ediyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı kış çalışma araçları da buzlanmaya karşı ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar, E-5 ve TEM olmak üzere müdahale edecek şekilde hazır bekletildi. Taksim Meydanı'nda yoğun kar yağışında kullanılmak üzere tuz depolandığı görüldü.

İETT'ye ait bazı otobüs duraklarında ise torbalara konulmuş haldeki tuzların bırakıldığı görüldü.

Kar yağışı ve soğuk havanın Atatürk Havalimanı’nda uçuş trafiğini aksatmaması için hazırlık yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinin, pistlerde buzlanmaya karşı çeşitli önlemler aldığı öğrenildi.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre; bugün saat 07.00 Yenikapi - Bandirma hızlı feribot, saat 07.30 Bandirma - Yenikapi - Bostanci deniz otobüsü, saat 18.30 Bandirma - Yenikapi hızlı feribot seferleri yapılamayacak.

Bu arada İDO'nun, 1 Ocak 2014 tarihindeki 07.00 Yalova - Pendik ile Pendik Yalova deniz otobüsü seferleri de yılbaşı tatili nedeniyle yapılmayacak.