OKTAY YILDIRIMOĞLU
VAN

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uzun süredir açılması planlanan ‘İran İslam Cumhuriyeti Tüccar Danışma Ofisi’ nin açılışı İran Büyükelçisi Ali Rıza BİGDELİ’nin odaya ziyareti sırasında gerçekleşti. 
Açılışı Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet TAKVA, İran Büyükelçisi Ali Rıza BİGDELİ ve Erzurum İran Başkonsolosu Rıza KILIÇHAN tarafından yapılan ‘İran İslam Cumhuriyeti Tüccar Danışma Ofisi’ Vanlı ve İranlı tüccarlara hizmet verecek.
Açılışta konuşan Başkan Necdet TAKVA tüccarların işlerini kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını söyleyerek 
“İran’ın Urumiye, Tebriz ve Erdebil illeri ticari heyetlerinin Van TSO’ya yaptıkları ziyarette gündeme gelen, karşılıklı işbirliği ve iletişim ihtiyacının giderilmesi, hizmet verecek çalışmaların yapılması çerçevesinde attığımız adımlar somut halini aldı. ‘Tüccar Danışma Ofisi’ ile başta Van TSO’ya kayıtlı İranlı tüccarların aidiyetinin güçlendirmesi ve yeni yatırımlara rehberlik etmesi öngörülüyor. Aynı şekilde İran’da bulunan Urumiye Ticaret Odası başta olmak üzere bizim tüccarlarımızın yararlanacağı, karşılıklı ofislerin açılması için yakın zamanda çalışmalara başlanacaktır. Farsça ve İran Ticaret kanunları hakkında bilgi sahibi olan bir personelin istihdam edileceği ofis, iki ülke tüccarlarına yatırım olanakları, şirket kuruluşları, işbirliği görüşmelerine aracılık yapacak. İran ile ticaretin geliştirilmesi için Van TSO olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.  
İran Büyükelçisi Ali Rıza BİGDELİ ‘İran İslam Cumhuriyeti Tüccar Danışma Ofisi’ açan Van TSO yöneticilerine teşekkür etti.