HATAY

İnsani yardım derneklerinin temsilcileri, Suriyelilerin kış aylarındaki ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hatay'da bir araya geldi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonunca (SMDK) kurulan Yardım Koordinasyon Birimi (ACU) öncülüğünde 80 yardım derneği temsilcileri, Reyhanlı ilçesindeki toplantıda buluştu.

ACU Sorumlusu Muawya Harsounı, toplantıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ırk, din ve siyasi görüş ayrımında bulunmadan ihtiyaç sahibi Suriyelilere yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye'de insanların durumunun gün geçtikçe kötüleştiği vurgulayan Harsounı, şöyle devam etti:

"Şu anda Esed ve Rusya'nın saldırılarından kaçarak, Türkiye sınırına yakın yerlere, Ürdün, Lübnan ve Irak'a sığınan milyonlarca insan var. Bunların yanında, bulundukları bölgede çatışmalardan dolayı kaçamayanlar var. Bu insanların çok acil insani yardımlara ihtiyaçları bulunuyor. Özellikle yaklaşan kış öncesi durumlar daha da ağır hale geldi. Her yıl kış mevsiminde yüzlerce çocuk ya hastalık ya da soğuktan hayatını kaybediyor. Suriye'de Esed ve Rusya'nın saldırılarından kurtularak hayatta kalanlar, şimdi soğuktan ölmeye başladı. Bizler onların hayatta kalması için çalışıyoruz."