ADANA - Kozan ilçesinde bir imam, 6 yıldır görev yaptığı camide yaklaşık 30 hırsızlık olayının gerçekleşmesi üzerine çareyi hırsızlara not bırakmakta buldu.

İlçe merkezindeki Yusuf Baysal Camisi'inde görev yapan Mehmet Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır görev yaptığı camide çok sayıda hırsızlık olayı meydana geldiğini, son dönemde hırsızların hedefinin cami kumbarası olduğunu belirtti.

Günlük ihtiyaçlarının karşılanması için cami içine koydukları yardım kumbarasının kilidinin kırılarak içindeki az miktarda paranın çalınmasının kendisini üzdüğünü belirten Eroğlu, bu sebeple kumbaranın içine sitem dolu bir not bıraktığını söyledi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu camide göreve başladığım günden bugüne kadar namaz kıldırırken kullandığımız yaka mikrofonları, cami içi hopörlörleri, resmi kıyafetimizin bir parçası olan sarığımız, cemaatin ayakkabıları çalındı. Caminin lavabosunda unutulan saat benzeri eşyaların muhafaza edildiği odamızın kapısı defalarca kırıldı. Tahtadan yaptırdığımız yardım kumbarası içindeki bozuk paralarla 2 kez çalındı. Bunun üzerine demirle sabitlenmiş metal kumbara yaptırdık. Bu kez kumbarayı götüremeyince kilidini kırıp paraları çaldılar. Büyüklü küçüklü hırsızlıklardan bıkınca çareyi böyle bir not yazmakta buldum. Eğer bir daha kilit kırılırsa bu notla karşılaşıp paraları bırakır diye düşündüm."

İmam Eroğlu'nun notu şöyle:

''Bak hırsız kardeş, kafir misin ? Müslüman mısın ? Anlayamadım. Artık bu camiden elini çek. Gerçekten kumbaradaki üç beş kuruşa muhtaç isen, gel bana, sana iş vereyim. Karnını helal yoldan doyur. Yeter artık Allah'tan kork.''