MANİSA - Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği Kurucu Başkanı Eğriboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, posta güvercinlerinin Osmanlı'da savaş alanlarında kullanıldığını, bu geleneği yaşatmak adına hobi olarak yetiştirdiğini söyledi.

7 yaşından bu yana güvercin beslediğini ve bir süreden beri bu işe meraklı olan arkadaşlarını dernek çatısı altında toplamayı başardığını anlatan Eğriboyun, ülke genelinde düzenlenen birçok yarışa posta güvercinleri ile katıldığını ve iyi sonuçlar elde ettiğini ifade etti.

Yarışları kazanmak için yıllardır orijini belli güvercinler satın aldığını, sabah ve akşam birer saat uçurduğu kuşları, çeşitli hastalıklara karşı günde iki kez papatya, Çin gülü, okaliptus, ıhlamur ve altın otu karışımıyla beslediğini anlatan Eğriboyun, güvercinlere çocukları gibi baktığını dile getirdi.

Posta güvercinlerinin birer kimliği olduğunu hatırlatan Eğriboyun, şöyle devam etti:

"Eşleşme zamanı kimliklerin öneminin ortaya çıkıyor. Kuşlara ait eldeki kayıt ve belgeler iyi bir posta güvercini yavrusu elde etme imkanı veriyor. Kafesimde 90 civarı posta güvercini var. Bunlardan en değerlisi Belçika'dan getirdiğim 'Janssen' ırkına ait iki güvercin. Yalnızca bunların fiyatı 15'er bin avro civarında. Bunların satışından elde edilecek parayla araba alabilirsin, dükkan açabilirsin, çocuğunu evlendirebilirsin. Sahip olduğum kuşların tamamıyla iki daire alınabilir. Bunun ticaretini yapanlar var ancak ben bir ticaret olarak görmüyorum, benim hobimdir."