Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Şehit Nusret Fidanlığı Bahçesi'nde yetiştirilen meyveler, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.

Şanlıurfa Valiliğinin, kentin kurtuluş mücadelesinde şehit olan "Nusret Bey" anısına oluşturduğu ve daha sonra Büyükşehir Belediyesine devredilen yaklaşık 200 dönüm arazi üzerine kurulu bahçede, üzüm, elma, nar, kayısı ve zeytin gibi birçok meyve çeşidi üretiliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ekipleri tarafından toplanarak paketlenen taze meyveler, önceden tespit edilen dar gelirli ailelerin adreslerine teslim ediliyor. Ekipler, her hasat döneminde farklı bir meyveyi ailelere ulaştırıyor.

Ekipler, meyve dağıtımı esnasında ailelerin diğer ihtiyaçlarını da tespit ederek, yardımların ulaştırılmasını sağlıyor.

"Mevsimi gelen meyveyi ihtiyaç sahiplerine vermeye devam edeceğiz"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Karaer, yaptığı açıklamada, iklimine göre yetişen meyvelerin dönem dönem toplandığını ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

Uygulamanın büyük ilgi gördüğünü belirten Karaer, "Burada, aralarında incir, nar, üzüm, elma, zeytin ve bademin de bulunduğu 15 çeşit meyve yetişiyor. Bahçemizde yılın her döneminde meyve bulunuyor. Şu anda üzüm hasadı geldi. Günlük ortalama 500 kilo üzüm topluyoruz. 5 kiloluk paketler halinde ailelere ulaştırıyoruz." diye konuştu.

Kent genelinde 3 ayrı ekip aracıyla dağıtım yapıldığını aktaran Murat Karaer, "Mevsimi gelen meyveyi ihtiyaç sahiplerine vermeye devam edeceğiz." dedi.