İSTANBUL -  Kısmet ve Ersin Ergün çiftinin 4. çocuğu olan İdris bebek, anne karnında fark edilemeyen kalp anomalisiyle dünyaya geldi.

Doğumundan sonra ciddi sorunlarla mücadele eden İdris Ergün, henüz iki aylıkken Sağlık Bakanlığının hava ambulansıyla Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Operasyonla kalbindeki delik kapatılan İdris Ergün, bundan sonraki yaşamına sağlıklı şekilde devam edebilecek. 

"Oğlum hocalarımızın sayesinde çocukluğunu yaşayabilecek"

İdris bebeğin annesi Kısmet Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun kalp probleminin gebelikte fark edilemediğini belirterek, "Çok hastane dolaştık ama bize hiçbir şey demediler. Allah razı olsun hocalarımızdan, çocuğum onların sayesinde sağlığına kavuştu" dedi.

Oğlunun ameliyattan önce hiç kilo alamadığını, beslenemediğini ve çok çabuk yorulup, terlediğini aktaran Ergün, şöyle devam etti:

"Allah'a şükür olsun oğlum sağlığına kavuştu. Benim 4. çocuğum İdris. Diğerlerinde hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Ama İdris'in de sağlığına kavuşacağını biliyordum."

"Bu ameliyat geciktirilirse geri dönüşü olmayan sorunlar yaşanabilir"

İdris bebeğin ameliyatını gerçekleştiren Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gökmen Akgün, "Operasyonu 5-6 aylık oluncaya kadar ertelemeye karar verdik" dedi. 

Akgün, iki hafta önce yapılan başarılı operasyonla İdris bebeğin kalbindeki deliğin onarıldığını dile getirerek, bebeğe yoğun bakım sürecinde de özenle bakıldığını vurguladı.

Akgün, "Şayet bu yaşlarda müdahale edilmezse, hastanın ilerleyen zamanlarda ameliyat şansı da bitmiş olur. Dolayısıyla hasta, akciğere çok fazla kan gitmemesi nedeniyle gelişecek yüksek tansiyon nedeniyle kaybedilebilir" diye konuştu.

"Çocuk kalp cerrahisi için uzmanlaşmış bir ekibe ihtiyaç vardır"

Hastanenin Çocuk Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Fatih Özdemir de çocuk kalp cerrahisinin her yerde yapılamadığını, yapılmasının da çok uygun olup olmayacağının tartışılabileceğini ifade etti.