BURSA - Bursa'da, bir oto karoseri tamircisi, yıllarca manav ve bakkallar tarafından yük taşımada kullanılan ancak son yıllarda çoğunlukla hurdaya ayrılan triportörleri tamamen yenileyerek, işlevlendiriyor. 

Tamiratı tamamlanan triportörler (Eşya taşımak için bir kasası bulunan, çoğu kez motorlu, üç tekerlekli küçük taşıt) , asıl işlevlerinin yanı sıra çeşitli mekanlarda ürün teşhiri ve tanıtımlarında da kullanmak için sipariş ediliyor. 

Bursa Oto Sanayi Sitesi'nde (Otosansit) tamircilik yapan Rıdvan Özcihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir döneme damgasını vuran bu tür araçların hurdaya ayrılmasına gönlünün razı olmadığını söyledi.

Mesleğe, 1963 yılında çırak olarak başladığını ve ahşaptan otobüs karoseri imal ettiğini anlatan Özcihan, "İlkokulda telden araba yapıp sınıf geçiyordum. Mesleğimiz, terkedilmiş araçlara hayat kazandırmak. İnsanların bu araçlardan gerek nostalji gerekse de ticari olarak yararlanmasını sağlıyoruz. Bugüne kadar yüzlerce aracın hurdaya gitmesini önledim" diye konuştu.

Her türlü araca hayat verebileceklerini ifade eden Özcihan, "Yeter ki elimize geçsin. Vatandaşlardan isteğimiz, ellerinde böyle araç varsa getirsinler onlara hayat verelim. Çok afaki bir masrafı olmuyor. Hurdaya kilosu 4 liraya gideceğine 4 bin liraya gitsin. Bu araçları değerlendirelim, hem teşhir hem de ticari amaçlı ülke ekonomisine katkıları olsun" ifadelerini kullandı.