İZMİR
Manisa'nın Soma ilçesinde iki yıl önce yaşanan maden faciası sırasında kurtarma çalışmalarına katılan ve dumana maruz kaldığı için iki gün yoğun bakımda kalan eski madenci Ahmet Mutluer, olayın acısını hala derinden hissediyor.

13 Mayıs 2014'te işe gittiğinde büyük bir acıyla karşılaşan, ocaktan çıkarılırken Anadolu Ajansı tarafından görüntülenen ve birçok gazetede yer alan fotoğrafıyla yakınlarının çıkarılmasını bekleyen ailelere umut olan işçilerden Ahmet Mutluer, facianın üzerinden geçen iki seneye rağmen yaşadıklarını unutamıyor.

Mutluer, S panosuna indiğinde çok sayıda cenaze ile karşılaştığını, hayatta kalabilen birkaç işçiyi yukarı çıkardıklarını ifade ederek, "Arkadaşlarımın can havliyle koşuşturmasını, insanların dışarı çıkma telaşlarını, arkadaşlarımın cansız bedenlerini gördüm. Allah kimseye o acıları yaşatmasın, anlatılabilecek gibi değil. O olayın etkisi hala üzerimizde." ifadelerini kullandı.

Kurtarma çalışmaları sırasında dumana maruz kaldığını, temiz havaya çıkabilmek için 150-200 metrelik yokuşu sürünerek çıktıklarını belirten Mutluer, o dumanda hayatta kalabilmenin çok zor olduğunu kaydetti.

 "Çocuklarımın madende çalışmasını istemem"
Mutluer, "Çocuklarımın gelecekte madende çalışmasını istemem. Yer altındaki çalışma koşullarını anlatıyorum onlara. 'Bakın ben okumadım madende çalıştım ama siz okuyun. Ben gecemi gündüzüme katarak sizi okuturum, geleceğinizi kendiniz hazırlayın' diyorum."dedi.