TRABZON - Trabzon'un Of ilçesinde eşiyle vekil öğretmenlik yapan KPSS mağduru İzzet Keleş, "Birilerinin kalem oynatmadan bir yerlere ulaşması bizi çok rahatsız etti. Bir insanın geleceğini, ideallerini çalmak en büyük hırsızlıktır" dedi.

Konya Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden eşi Hatice Keleş'le 1998 yılında mezun olan İzzet Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarih öğretmeni olarak atanmayı beklediği bir dönemde ilk mağduriyetini 28 Şubat sürecinde yaşadığını söyledi.

Keleş, 28 Şubat döneminde tarih ve coğrafya derslerinin "sosyal bilgiler" dersi adı altında birleştirilmesiyle atanma şansı bulamadığını ifade etti.

KPSS'nin uygulanmasıyla, adaletli şekilde, sınav sonuçlarına göre atanacaklarını düşündüklerini belirten Keleş, hep iyi niyetle çalıştıklarını ancak 2010 yılı KPSS'deki kopya çekme olayının ortaya çıkmasıyla sınavlardan geçmişe dönük olarak şüphe duymaya başladıklarını dile getirerek, "Bu kadar çalışmamıza rağmen birilerinin kalem oynatmadan bir yerlere ulaşması bizi çok rahatsız etti" dedi.

Keleş, 2010 KPSS'de kendisinin 62, eşinin 65 puan aldığını ifade ederek, atanamadıkları için vekil öğretmenlik yaptıklarını söyledi.

1999 yılından itibaren 16 yıldır yaşadıklarının kendilerini çok yorduğunu ama asla yılmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bazıları sonradan, bazıları ise doğuştan öğretmen olur. Eşimle doğuştan öğretmen olduğumuza inanıyorum. Bulunduğumuz bölgenin birçok köyünde vekil öğretmen olarak çalıştık. Devlet bize görev verirken 'Sana her şekilde güveniyorum' diyor. Beni müdür, öğretmen, hademe olarak görevlendiriyor. Birilerinin bize 'sen vekilsin, ücretli, usta öğreticisin' demesi beni üzmüyor. Maddi yönden birçok mağduriyetim oldu, bunu hiç düşünmüyorum. Benim için bir çocuğun yanıma geldiğinde 'Bana babamdan daha yakınsın' demesi çok önemli."

Keleş, KPSS ile ilgili yürütülen soruşturmadan umutlu olduğunu belirterek, "Geçmişe dönük haklarımız bize belki verilmeyecek ama adalet adına böyle şeyler duymak bizi mutlu ediyor. Uzun vadede, devlete üşüşmüş, çöreklenmiş leş kargaları gibi bu insanların, devleti ve milleti adeta sülük gibi emen bu insanların devletten el çektirilmesi, bizim en büyük umudumuz ve beklentimizdir. Her çaba, yarın adına umutlu olmamızı sağlıyor" diye konuştu