Röportaj: Funda Akosman Erman



Doğal taşlar adından belli olacağı gibi yaşanan doğa olayları neticesinde, birçok mineralin buhar ve gazlar ile birleşerek kristallerin ve doğal taş dediğimiz yeryüzü tabakasının bir bölümünü meydana getirir.

Bu oluşum ve gelişim milyonlarca yılda ancak tamamlanabilir. Bu sırada taşlaşan maddeler kendi içinde enerji depoarlar.İnsana fayfalı olanda bu içinde biriktirmiş olduğu enerjidir. Doğal taşlar bulundukları çevrenin şartlarına göre gelişirler.Güneş ışını doğa olayları taşın kalitesini belirler. Çevre koşullarında olan küçük bir değişim oluşmakta olan minerelin büyümesini gelişmesini engelliyebilir. O yüzden dir ki her taşın her mineralin,her kristalin enerjisi farklıdır.
Edindiğimiz bilgiler çerçevesinde doal taşlar birçok hastalıga faydalıdır.Taşın içindeki enerji kişinin üsütndeki hastalığa sebep olan enerjiyi dengeleer ve kişiye fayda sağlar. Çok eski çağlardan beri bu durum ispatlanmış ve kullanılmaya başlamıştır. 
Doğal taşlar sadece insan üzerinde etkili değil aynı zamanda bulunduğumuz mekan içinde enerjiyi dengelemek, mekana pozitif enerji yaymak içinde kullanılırlar. 

Şimdi biraz günlük yaşantımızda taşlara değinelim

İnsan bedeninde birçok çakra olmasına rağmen bizlerin merkez çakralar olarak adlandırdıgımız 7 adet çakra ,bu çakralalrın renkleri ve taşları vardır.Bu taşlar doğru çakralar için kullanıldıgında aralarındaki enerjiyi dengeler ve hayatımızdaki enerji akışnın daha rahat çalışmasına yardımcı olur.



Çakra taşları 

Kök çakra: Kırmızı jasper veya hematit.
Sakral çakra: Carnelian 
Solar pleksus: Kaplan gözü 
Kalp çakrası: Pembe kuvars, jade, yeşil aventurin. 
Boğaz çakrası: sodalit.
Üçüncü göz: Ay taşı
Tepe çakrası: Ametist veya kuvars kullanılabilir. 
Günlük yaşantımızda hangi taşları nerelerde nasıl kullanırız kısmına gelecek olursak aşağıda verdiğim liste umarım faydalı olacaktır. 
Turkuaz: Barışın taşıdır. (Osmanlı zamanında da Türk taşı olarak bilinmektedir.)İletişimi kolaylaştırır. Etkili konuşmaya yardım eder. 
Yakut: Gerçeği görmemize yardımcı olur ve aşk taşıdır aynı zamanda yakut sezgilerimizin güçlenmesinde de faydalı olur.
Yeşil kalsit: Kâbusları önler. Gelecek planlamada alacağımız kararların bize faydalı olanını seçmemize yarar.
Yıldız taşı (avantürün): Kişinin hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı olur. Fizik bedende hücre yenileme özelliği vardır. 
Zümrüt: Sevginin ve ümidin taşıdır. Genç ve taze görünüm sunar.
Obsidyen: Depresyona iyi gelir ve kişiyi topraklar. 
Kaplan gözü: Sinirleri yatıştırır. Sindirim sistemine iyi gelir. Önemli not: Üstünde 1 haftadan fazla taşımamak gerekir.
Sitrin: Tedavi edici enerjinin ortaya çıkmasına yardımcı olur aynı zamanda da bolluk bereket taşı olarak bilinir. 
Lapi lazuli: Hafızayı güçlendirir. İskelet sistemini sağlamlaştırır.
Hematit: Kararsızlık çekenler için yardımcı olan bir taştır.
Pembe kuvars: Negatif enerjilerden korur, korkuyu ve öfkeyi azaltır. Kişinin sevgi enerjisinin ortaya çıkmasına yardımcı olur. 
Akik: Bereket taşıdır. Maddi bereketi arttırdığına inanılır.
Aguamarin: İlham taşıdır. Solunum yollarına iyi gelir.
Opal: Güven verir ve göz sorunlarına iyi gelir.
Sodalit: Nazardan korur. Sakinleştirir baş ağrısına iyi gelir. 
Lal: Kan temizleme özelliğine sahiptir. Zindelik verir kundalini enerjisini etkiler. 
Malakit: Kişiye güçlü olduğunu hissettirir. Fiziksel acılara faydalıdır. 
Yeşim: Korku ve endişeye iyi gelir. Adalet, mütevazılık verir kişiye.
Azurit: Duygularımızı rahatlıkla ifade etmemize yardımcı olur.
Florit: Düşünceleri netleştirir. Zihni meşgul eden gereksiz düşüncelerin atılmasına yardımcı olur.
Jasper: Kök çakra ile ilgili taştır. Stresi azaltır. Tene dokunacak şekilde taşınması gerekir. 



Doğal taşların temizliği

En iyi olarak geldikleri ortam olan toprak ta temizlenir. Aldığınız bir taşı bir gece toprakta bekletmeniz sonrasında akan soğuk suyun altında yıkamanız taşınızı temizler. 
Bir başak yöntemde tuzlu su yöntemidir ama çok dikkat etmek gerekir bazı taşlar tuzlu suda bozulabilir o yüzden bir kaba tuzlu suyu koyun sonrasında şeffaf bir cama da (çay bardağı vs gibi) taşınızı koyup bu suyun içinde bekletin sonrasında soğuk su ile çalkalayıp kullanın.
Enerji sistemi il çalışan kişiler taşlarını enerji sel olarak da çeşitli yöntemler ile temizleyebilirler. 

İçme suyumuzu canlandırma
 
Ayrıca suyu canlandırmak için kristal kuvars kullanabiliriz. Temiz bir kristali içme suyumuzun içine bırakıp 34 dakika beklettikten sonra (en az 34 dakika daha fazla kalmasında hiçbir mahsur yok)kullanmaya hazır hale gelir. Suyu kullandıkça üstüne yeni su ilave edebilirsiniz. 

Yüzdeki lekeler ve acil cilt hastalıkları 

Ametisti yüzdeki lekelere iyi gelir. Ametist suyu hazırlamak için diğerlerinden farklı bir uygulama yapmamız gerekiyor. Bir tencere alıyoruz ve içine su koyup kaynatmaya başlıyoruz. Su kaynamaya devam ederken. Ametist taşımızın mor yüzünün suya değmeden ama suyun buharının taşa değebileceği şekilde tencerenin üstüne iki çubuk ya da başka bir materyal yardımı ile oturtuyoruz.
Suyun buharı taşa vurun tekrar tencerenin içine düşecek şekilde yani 15 dakika bu şekilde kaynatıp soğuduktan sonra kullanıyoruz.
Bu suyu cilt lekelerimiz, acil yanıklar, alerjiler için kullanabildiğimiz gibi bir sprey yardımı ile de evimizdeki negatif enerjileri temizlemede kullanabiliriz. 


Melike Akkan kimdir?

06.12.1960 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Güzel bir çocukluğun ardından öğrenim hayatıma Firuzağa İlkokulu’nda başlayıp Beyoğlu Kız Ortaokulu, Tarhan Koleji ve Anadolu Üniversitesi’nde devam etti.
1992 yılında bir kız çocuğu annesi oldu. Enerjiler ile tanışmadan önce başladığı otel işletmeciliği işine 27 yıl boyunca devam etti.
2001 yılında enerjiler ile tanıştı. Akkan “Hayatımda süregelen sorunların kök sebebini bulmaya, hayat amacımı sorgulamaya başladım. Her gün başka bir bilgi ile karşılaştım ve kendimi tanımayı öğrendim. Aslında yaşadıklarımın çoğunun kendi seçimlerim olduğunu keşfettim” diyor ve ekliyor. 
“Öğrendikçe araştırdım, araştırdıkça öğrendim, sonra hayat amacımın insanların şifasına aracı olmak olduğunu buldum ve de beni en çok bu işin mutlu ettiğini” 
Akkan, önce Reiki ile tanıştı; Reiki ile hayatının akışı değişti, arkasından diğer enerji sistemleri geldi. Derken NLP, EFT, HİPNOZ gibi diğer dallarında da eğitimler aldı.
 “İnsanlar bana soru sordukça verdiğim cevaplardan birikimlerimin farkına vardım. Sistemleri tanıdıkça bunları insanlar ile paylaşmaya başladım.
Yani nasıl anlatsam, bu iş dipsiz bir kuyu, asla oldum diyemezsiniz.
Bilgi bitmez; yol, hiç bitmez, ben de yoluma hem öğrenerek hem de öğreterek devam ediyorum”
Sevgi ve ışıkla
Reiki Grand Master
MAM İyileştirici Güçler

MELİKA AKKAN SORULARINIZI YANITLAYACAK
Gerçek şifanın aslında  
içimizde olduğunu söyleyen 
İyileştirici Güçler Uzmanı Melike Akkan okuyucularımızdan gelecek soruları yanıtlayacak. 
Reiki, Hipnoz, Eft, doğal taşlar, 
aile dizimi, yaşamınıza dair 
bütün sorularınızı [email protected] 
adresine gönderebilirsiniz.