HATAY

Hatay'da, ODTÜ arazisinden geçecek yolda ağaç söküleceği gerekçesi ve "savaşa hayır" yürüyüşü nedeniyle eylem yapan grupta bulunan 1 kişi olaylar sırasında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Armutlu Mahallesi'nde izinsiz gösteriler sırasında ağır yaralanan Ahmet Atakan (22) henüz bilinmeyen nedenle hayatını kaybetti.

Ağır yaralı olarak Akdeniz Hastanesi'ne kaldırılan, oradan Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Atakan'ın kalbinin durduğu ve burada yapılan müdahaleyle yeniden hayata döndürüldüğü öğrenildi. Yeniden kalbi duran Atakan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi önünde toplanan Atakan'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Hastane önünde toplanan vatandaşlar, polise tepki gösterdi. Gruptakilerden bazılarının polise şişe atmasının ardından biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahaleden sonra grup, yeniden toplanarak araçlarla Armutlu Mahallesi'ne geçti. Grup, Armutlu Mahallesi'nde eylemini sürdürüyor.

Bu arada, Antakya Devlet Hastanesi'ne gelen CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, burada gazeteciler yaptığı açıklamada, Atakan'ın kafasından darbe aldığını gördüğünü, kesin ölüm nedeniyle ilgili adli raporun ardından açıklama yapacaklarını kaydetti.

Akşam saatlerinde ellerinde pankartlarla Uğur Mumcu Alanı'nda toplanıp slogan atarak Armutlu Mahallesi'ne kadar yürüyen gruba, polis uyarıda bulunmuştu. Buna  rağmen Gündüz Caddesi'ne yürümek isteyen gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilmişti. Çöp kutularını yakarak barikat kuran, polise taş, sopa ve havai fişek atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunmuştu.

Eylem yapan grup, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.

Ahmet Atakan'ın yaralanma anı kameralara yansıdı

Olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın yaralanma anı kameralara yansıdı.

Armutlu Mahallesi'nde izinsiz gösteriler sırasında ağır yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın (22) saat 01.04 sıralarında Gündüz Caddesi'ndeki olaylar sırasında yere düşmesini kameraların kaydettiği belirlendi.

Atakan'ın yerde yuvarlandığı, olaylar sırasında binaların çatılarından polis araçlarına taş ve su deposu atıldığı kameralarca kaydedildi.

Jandarma inceleme yaptı

Olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.

Olaya ilişkin delil toplayan ekipler, Atakan'ın ölümüyle ilgili görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.