Kimi lösemi, kimi talasemi, kimi de hemofili hastası çocuklar için öğretmenlik yapan Nesibe Gerek, hastane bünyesindeki ilkokulda hasta öğrencilere umut ışığı oluyor.

Türkiye'deki 47 hastane okulundan biri olan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Onkoloji Hastanesi İlkokulunda görev yapan Nesibe öğretmen, hasta öğrencileri stresten uzaklaştırmak, yüzlerini güldürebilmek için bazen hemşirelik bazen de oyun arkadaşlığı yapıyor.

Sabahları, kollarında serumları, yüzlerinde maskeleriyle ürkek adımlarla kapıdan adımlarını atan minik öğrencilerini güler yüzüyle karşılayan Nesibe öğretmen, onlarla adeta anneleri gibi ilgileniyor, zaman zaman da çocukların narin ellerindeki serum hortumlarını düzelterek bir nevi hemşirelik görevi üstleniyor.

"Bu iş tam bana göre"

Mesleğini "hemşirelik" ve "oyun arkadaşlığı" ile zenginleştiren genç öğretmen, hastanedeki sınıfta görev yapmanın mutluluk ve gururunu yaşıyor.

Yaklaşık 6 yıldır hasta çocuklara eğitim veren Gerek, yaptığı açıklamada, hastane okulundaki göreve kendi isteğiyle başvurduğunu, ilk birkaç gün deneme amaçlı geldikten sonra "bu iş tam bana göre" diyerek burada öğretmenliğe başladığını anlattı.

"Burası bana hiçbir şeye üzülmemek gerektiğini öğretti"

Mesleğini severek sürdürdüğünü ifade eden Gerek, şunları kaydetti:

"Birkaç gün burada çocuklarla zaman geçirdim. Geldim ve çok mutlu oldum. Diğer okula gitmek istemedim. 6 yıldır burada çalışıyorum. Çok mutluyum. Hayata bakış açımı değiştirdi onkoloji hastanesi. Sağlığın ne denli kıymetli bir şey olduğunu öğrendim. Önceden 'en büyük zenginlik sağlıktır' dediklerinde para her şeyi halleder diye bakıyordum olaya. Ta ki buraya gelene kadar. Hiçbir şeye üzülmemek gerektiğini, her şeyin aslında ne kadar boş olduğunu öğretti burası. Çocuklara her ne kadar bir şeyler öğretsem de onlardan da öğrendiğim çok şey oldu. Onlarla çocuk oldum, hasta oldum, anne oldum, öğretmen oldum. Tüm duyguları bir arada yaşadım."