ORDU - Gülyalı Balıkçı Kooperatifi'ne bağlı bazı balıkçılar sabahın erken saatlerinde hamsi avı için denize açıldı. Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra ağlarını denize bırakan balıkçılar daha sonra ağları toplamaya başladı. Ardından ağlarını çekmeye çalışan balıkçılar bir anda ağlarının ağırlaştığını fark etti.

Bunun üzerine ağlarını kontrol eden balıkçılar ağlarına köpek balıklarının takıldığını gördü. Ağlarını toplamaya devam eden balıkçılar yaklaşık 100 köpek balığını kayıklarına alarak kıyıya döndü.

Konuya ilişkin Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İlk defa balıkçılarımızın ağına bu kadar fazla  köpek balığı takıldı'' dedi.

Köpek balıklarının ne türde olduklarını tam bilemediklerini ifade eden Sağlam, '' Köpek balığı yakalayan balıkçılarımız da çok şaşkın. Çünkü bu kadar fazlaköpek balığı ile karşılaşmamışlardı'' diye konuştu.

Köpek balıklarının 1.5 ile 2 metre arasında değişen boylarda olduğunu anlatan Sağlam,  balıkları bazı illerdeki yem fabrikalarına sattıklarını söyledi.