ADANA

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir Başkent Hastanesi'ne gelerek, göstericileri kovalarken yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki yoldan düşerek ağır yaralanan komiser Mustafa Sarı'nın durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Coş, Mustafa Sarı'nın durumunun ağır olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Komiser kardeşimiz maalesef görev esnasında yüksekten düşerek bir travamaya maruz kalmış ve sonuçta hastaneye getirildi. Gerekli müdahalesi uzman arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Durumu ciddi. Tıbbın bütün imkanları kullanılıyor. İnşallah bugün mübarek bir gece. Bu gecenin de yüzü suyu hürmetine hepimizin duasıyla Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Cenabıhak şifa versin, sevenlerine ve milletimize, devletimize bağışlasın."

Bir gazetecinin "vatandaşlara mesajınız var mı" sorusu üzerine Coş, göstericilerin eylemler sırasında üzerlerine Türk bayraklarını dolayarak polise taş attığını ve bu durumun "ne yaptığını bilmemek" olduğunu söyledi.

"Taşlamak demokraside ve hukukta yok"

Vali Coş,  kaotik durumlarda toplumu yanlış yönlendirmeye çalışanların olabileceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Kurt dumanlı havayı sever misali böyle kaotik durumlarda mutlaka toplumu yanlış yönlendirmeye çalışan, milletimizin birliğini, bütünlüğünü istemeyen, gelişmesini arzu etmeyen dış güçler de devereye girebilir. Bunlar da çeşitli kılıklardaki elemanlarını aramıza sokmak suretiyle, fitne ve nifak tohumlarını tekrar yeşertmek isteyebilirler. Zaten Adanamızda ilk günden itibaren toplantı yapılmasına, miting yapılmasına gerekli formaliteler uygulanmamasına rağmen müsaade ettik. Her hangi müdahalede bulunmadık. Ta ki yürüyüşün kanunsuz noktaya ulaşmasına kadar. Orada da defalarca uyardık. Her gün, her akşam arkadaşlarımız gerekli uyarıları yapıyor. Ama şurayı taşlamak, burayı taşlamak istemek demokraside yok, hukukta yok, hiçbir devlette yok."

Polisin, taş atan protestocu gruba müdahelesi sırasında, komiser Mustafa Sarı, yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki yoldan düşerek ağır yaralanmıştı.