İZMİR - 19. Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda +78 kiloda altın madalya kazanan Kaan Kılıç ile kadınlar 44 kiloda ikinciliği elde eden Makbule Nur Korucu, bu başarılarını sürdürmek istiyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan genç sporculardan Kaan Kılıç, iyi bir kamp döneminin ardından zor geçmesine rağmen şampiyonada Türk bayrağını dalgalandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Kendisine katkı veren herkese teşekkür eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Türkiye şampiyonluğundan sonra Avrupa'da da mutlu sona ulaştım. Şimdi hedefim dünya şampiyonası ve olimpiyatlar. 2016 Olimpiyatları olmasa bile 2020'de Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Bize verilen imkanları en iyi şekilde değerlendirip, Türk sporuna katkı sunmak istiyorum. Elbette her şeyde olduğu gibi bazı zorlukları aşarak, onlara katlanarak başarı elde etmek gurur verici. Daha çok çalışıp, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürmek istiyorum."

Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 44 kiloda gümüş madalyada kalan Makbule Nur Korucu da şampiyonaya altın madalya için gittiğini ancak finalde bu şansı kaybettiğini söyledi. Gümüş madalyanın da önemli olduğunu belirten Korucu, "Önümde gençlik olimpiyatları var. Dünya şampiyonası ve olimpiyatlara giden yolda her günümü değerlendirip, ulaşabileceğim başarıları elde etmek istiyorum. Bu doğrultuda çalışmalarıma devam edeceğim. Bu yolda bana destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.