Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki tekstil işçisi Habibe Aydın'ın bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek.

Teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Habibe Aydın'ın organları ailesi tarafından bağışlanmıştı.

Bağlar ilçesinde oturan Hacı ve Mukaddes Aydın çiftinin 5 çocuğundan biri olan ve ailesine katkıda bulunmak amacıyla çalıştığı tekstil atölyesine giderken PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan Habibe Aydın'ın böbrekleri Ankara ve Antalya'da, karaciğeri Malatya'da, korneası da Diyarbakır'da organ bekleyen hastalara nakledilecek.

2 yaşında aynı hastanede tedavi görmüş

Habibe Aydın'ın, 2 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu aynı hastanede kan bağışı sayesinde hayata tutunması dolayısıyla, aile, kızlarının da başka insanlara hayat vermesi için organlarını bağışlama kararı aldı. 

Baba Hacı Aydın, teröre örgütüne tepki göstererek, "Allahlarından bulsunlar. Başka ne diyebiliriz? Kızımın organlarını can kurtarmak için bağışladık. Biz de zaten o küçükken yine aynı fakültede kanını değiştirmiştik. Biz de aynısını yaptık. İnşallah diğer vatandaşları yaşatır." diye konuştu. 

Ağabey Emin Aydın, "Kardeşim de kan bağışıyla hayata tutundu. Bu yaşına kadar başkasının kanıyla yaşadı. 2 yaşındayken kanı değişmişti. İnşallah onun organları başkalarında hayat bulur." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye örnek olabilecek bir karar"

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş da 4 Kasım'daki saldırıda Habibe Aydın'ın hastaneye ağır yaralı olarak getirildiğini, geçirdiği ağır beyin kanaması sonucu 11. günde kaybettiklerini söyledi.

Aileye başsağlığı dileyen Kırbaş, "Türkiye'ye örnek olabilecek bir karar, çok ciddi bir sorumluluk ve özveri gerektiriyor. Bunun için de kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.