ABİDİN ÇAKIR/ ÇANAKKALE

Yeni eğitim ve öğretim yılı için okullarda başlatılan tadilat ve çevre düzenlemelerinin yüzde 90 oranında tamamlandığı, geri kalan bölümlerde de çalışmaların süratle devem ettiği açıklandı. Bu yıl hükümetin yeni uygulamasıyla okula yeni başlayacak olan 60 ve 66 aylık öğrencilerden birinci sınıfa 804 öğrenci yeni öğrenci kayıt olurken, bunlardan 506'sı zorunlu, 238'i ise isteğe bağlı olarak kayıt yaptırdı.

Orta öğrenime ise 511 öğrencinin devam edeceğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, "Bu yıl yeni uygulamayla İmam Hatip Lisesi ilçemizde de yeniden eğitim ve öğretime başlayacak. Bu okulumuz Gelibolu Lisesi bünyesindeki binada eğitim verecek ve buraya şimdiye kadar 21 öğrenci kayıt oldu.

Orta ve liseye kayıt olan öğrenci ve velileri 11 Eylülde okul idareleri ile irtibata geçerek, çocuklarının okuyacağı seçmeli dersleri tespit etmeleri gerekecek. Okullarımız da yeni öğretim yılı için bir sıkıntı yok. Yeni eğitime sancısız başlayacağız. Bunun için de var gücümüzle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Köy okullarımızda da çalışmalar tamamlandı. İlçemizin 6 köyünde ilköğretim okulu mevcut. Yeni eğitim ve öğretim yılı tüm öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun" dedi.