ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Kadın Çiftçi Eğitimi'' tanıtım toplantısına katıldı.

Türkiye'nin gelecek vizyonu açısından da gelecek yüzyılı yönetmede de iki önemli alanın öne çıktığını belirten Şahin, ''Enerji politikasını ve gıda politikasını iyi yönetenler gelecek yüzyılın hakimi olacaklar. Gıda politikasında en önemli ana damarınız toprağınız oluyor. Toprağı yönetebilen, toprağın bereketini yaşama katabilenler, toprağın bereketini kalkınmanın bir parçası yapabilenler gelecek yüzyılın öncüleri olacaktır'' diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni modeliyle gelecek Türkiye vizyonunda önemli yere sahip olduğunu ifade eden Şahin, ''Toprağı yönetenleri yönetebilmek, toprak ananın analarının yaşam kalitelerini yükseltebilmeye de en önemli görev alanımız olarak bakıyoruz'' dedi.  

Kadın çiftçi eğitim programlarının da bu vizyon çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, kadın-erkek, yaşlı-genç, engelli-engelsiz, kır ve kentte yaşayanların tümünün kalkınma modelinin merkezine konulmaması, herkesin kalkınmanın parçası yapılmaması ve eşitsizliğin giderilmemesi durumunda hedefe ulaşılamayacağını söyledi.