SİİRT

Siirt'te 10 yıldır çöplerin atılmadığı evden, 5 kamyon çöp çıkarıldı.

Doğan Mahallesi 1201 Sokak'taki iki katlı evde yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Ali Güral'ın 10 yıldır atmadığı çöpler, Valilik talimatıyla boşaltıldı. Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlenen evden 5 kamyon çöp çıktı.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş yaptığı açıklamada, evin temizlenmesi için Gürel'i daha önce ikna etmeye çalıştıklarını, fakat bir türlü bunu başaramadıklarını söyledi. Evden 5 kamyon çöp çıktığını dile getiren Eriş, "Bu kadar çöpün çıkacağını sanmıyorduk. Çünkü çöpler çok düzenli bir şekilde toplanmış. Gazete, ekmek artıkları, karton, kasa, pet şişeleri gibi çöpler evde düzenli olarak yerleştirilmişti" dedi.

Valilik girişimleriyle Gürel'i ikna ettiklerini ve evi temizlediklerini aktaran Eriş, evde bazı değerli eşyalar ve para da çıktığını bildirdi.

Batı Mahallesi Muhtarı Emin Tekin de muhtarlığını vekaleten yürüttüğü Doğan Mahallesi'ndeki iki katlı çöp evde bulunan eşyaların arasından Türk lirası, dolar ve eski paraların da bulunduğunu söyledi.

Siirt Belediyesi temizlik ekiplerinin evi temizlediğini ifade eden Tekin, "Burada yaşayan yaşlı adam kimsesizdir. Valiliğe başvurdum. Allah razı olsun, yardımcı olacaklarını belirttiler. Ev temizlendi" diye konuştu.

Güral ise evinin tertemiz yapılmasını istediğini anlatarak, bundan sonra çöpleri evde toplamayacağını kaydetti.