ESKİŞEHİR
      Eskişehir Oto Tamirciler Sitesi'ndeki patlamanın meydana geldiği iş yerindeki kimyasal maddeler imha edilmek üzere götürüldüğü sırada bir patlama daha oldu.

Patlamanın meydana geldiği iş yerindeki kimyasal maddeler görevliler tarafından dışarı çıkarıldıktan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöplükte imha edilmek üzere kamyona yüklendi. Bu sırada kamyon kasası üzerinde alev alan maddeler, tekrar yere indirilirken bir patlama daha meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevredeki bazı iş yerleri yanmaya başladı. 

Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında can kaybı yaşanmadı.

Patlama anında olay yerinde bulunan Oto Tamirciler Sitesi Kooperatif Başkanı Adnan Karamanlı, iş yerindeki kimyasal maddelerin kamyona yüklendiği sırada ateş aldığını ifade ederek, ''Görevli arkadaş kamyonun damperini kaldırdı ve yanan malzemeyi yere indirdi. Tam bu sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevredeki iş yerlerinde yangın meydana geldi. Çok şükür, ölen ya da yaralanan olmadı'' dedi.

-''Patlayıcı madde imal ediliyormuş''-

Zafer Akansoy tarafından yan yana 3 dükkan kiralandığını tespit ettiklerini iddia eden Karamanlı, şöyle konuştu:

''Vatandaş burada 3 dükkan kiralamış, 'İki dükkanı depo, birini ise makine imalatı yapacağım' diye tutmuş. Ancak burada kimyasal maddelerden karışım yaparak paketliyormuş. İş yerini kiralayan şahsı hiç tanımıyoruz. Açma ruhsatı yokmuş. 'Makine imalatı' diye tutmuş ama 'patos' diye tabir edilen patlayıcı madde imal ediliyormuş. Kaçak bir iş yeriymiş. 20 gün önce faaliyetine başlamış. Belediyeye müracaat etmemiş. 4 maddeden oluşan kimyasal karışımla, çok gizli şekilde patlayıcı madde üretiyormuş. İki dükkanı gizli depo gibi kapatmış. Hiç kimse bu kişilerin ne yaptığını bilmiyor. Ben kooperatif başkanıyım, benim bile haberim olmadı. Çok gizli imal etmişler.''

Dün, 75. Yıl Mahallesi'ndeki Oto Tamirciler Sitesi'nde bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Olayda, 4 işçi hayatını kaybetmişti.