ESKİŞEHİR  - Eskişehir ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte çeşitli suçlardan sabıkalı bir grubun, vatandaşlara baskı, sindirme, yıldırma ve şiddet uygulayarak, suç örgütü kurduğu bilgisine ulaştı. 

Çalışmalara başlayan emniyet güçleri, söz konusu grubu takibe aldı. Bu kişilerden bazılarının Manisa'da bulunduğunu saptayan Eskişehir polisi, Manisa emniyetiyle işbirliğine geçti.

Her iki kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 kurusıkı tabanca, 475 bin 250 liralık farklı kişiler adına düzenlenmiş 130 senet, 92 tapu senedi, farklı iş yerlerine ait 3 kaşe, biber gazı, kalem kamera, anahtarlık kamera, satır, 2 beyzbol sopası ve kamçı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 10 şüpheliden sorguları tamamlanan M.A, M.O, B.Ç, K.B. ve H.T, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında çek, senet ve alacak tahsilatı yapmak, nitelikli yağma, ateşli silahla tehdit, bıçakla kasten yaralama, alıkoymak suretiyle kişilerin hürriyetini kısıtlama ve tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, görevli memurun görevini engellemek, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak ve suç delillerini yok etmek'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Diğer 5 şüphelinin ise savcılık tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.