İSTANBUL/VHA- 2013 yılında Eğitim ve Öğretim hizmetine açılan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Meslek Tanıtım Günleri düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlenen Esenyurt Üniversitesi Meslek Tanıtım Günleri İlçede bulunan lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. Binlerce lise öğrencisi ile Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat ve öğretim görevlileri de katıldı.
“En değerli yatırım gençlere     yapılan yatırımdır”
Geleceğe en iyi yatırımın gençlere yönelik olan yatırımlar olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “İlçemizde artık dünyada ses getirecek olan gençler yetişiyor. Eskiden köy olan Esenyurt, artık örnek ve modern bir kent yolunda ilerlemektedir. Bizim yerimizi siz gençler alacaksınız. Hiçbir yere bağlı kalmadan, uzağa gitmeden, yollarda sıkıntı çekmeden kendi ilçenizde bu hizmeti alacaksınız. Hepinize önümüzdeki günlerde yapılacak olan üniversiteye geçiş sınavlarında başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
“Eğitimde yanlışlıklar 40 yılınıza    mal olmasın”
Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Üniversitenin hizmete açılmasında büyük katkısı olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğluna teşekkür etti.
“Yanlış tercih 1 yılınıza, yanlış üniversite 4 yılınıza, yanlış meslek ise 40 yılınıza mal olur” sözleri ile eğitimde tercihin önemine değinen Prof. Dr. Cuma Bayat liseli katılımcılara meslek seçimi ile önemli bilgiler sunarak aynı zamanda yaklaşan sınavlar için öğrencileri motive edici bilgiler sundu. 
Esenyurt Üniversitesi Meslek Tanıtım Günleri üç gün boyunca Esenyurt Kültür Merkezinde devam edecektir.