ERZURUM - Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, soğuk havanın etkili olduğu kentte ticari araçlara kış lastiği denetimi yaptı.

Trafik polisleri, Erzurum-Pasinler karayolunda durdukları araçları denetledi. Uygulama sırasında araçların lastiklerini inceleyen ekipler, sis lambaları, emniyet kemeri, çocuk koltuğu konularında da sürücüleri uyardı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Yaşar Kuş, yaptığı açıklamada, kış lastiği uygulamasının başladığını ve sürücüleri uyardıklarını söyledi.

Kuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmeliğe göre 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ticari araçların kış lastiği takması zorunluluğu olduğunu vurgulayarak, "Buna yönelik olarak bu uygulamayı yapıyoruz. Bu tarihler arasında kar lastiği takmayan araçlara önce ikaz yapıyoruz. Bu tebligata uymayanlar hakkında cezai yaptırımlar yapılacak" dedi.

Kış mevsimi boyunca zaman zaman uygulama yapacaklarını belirten Kuş, tebligata uymayan sürücülere 500 lira ceza uygulanacağını söyledi.

Kuş, "Bu sene karın bir anda bastırması nedeniyle vatandaşlarımız hazırlıksız yakalanmış. Henüz tam anlamıyla kar lastiği takılmaya başlanmamış. Ticari araçlarda da özellikle sadece çeken özelliğe sahip lastiklerin kar lastiği olduğunu görüyoruz" diye konuştu.