ANKARA - Mesajlarında iki günlük Muş ve Bingöl ziyaretinden dün akşam döndüğünü anımsatan Cumuhrbaşkanı Abdullah Gül, "İki ilimizde de vatandaşlarımızın yoğun ilgisi vardı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. Gül, Muş'un 29 sene sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı tarafından ziyaret edildiğini de hatırlattı.

Yoğun programı sırasında vatandaşlarla bir çay ocağındaki fotoğrafını paylaşan Gül, "Kayseri'de rahmetli dedemin dükkanında da bu şekilde iskemlelere oturulurdu" diye yazdı.

Gül, 800 yıl önce Selçuklular tarafından yapılan taş köprü için de "Murat Nehri'nin coşkun sularına karşı dimdik ayakta duruyor" ifadesini kullandı.

Bingöl'de de aynı coşkuyla karşılandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, şu mesajı paylaştı:
"Bu gezilerde en çok gururlandığım şey herkesin elinde Türk bayraklarının dalgalanmasıydı. Halkımız, devletine ve milletine bağlılığını içinden geldiği gibi ifade ediyor."

Şehrin önde gelenleriyle çay bahçesinde sohbet ettiklerini aktaran Gül, çocuklarla çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı ve çocukların sevgisinin insana ayrı bir mutluluk verdiğini kaydetti.