Röportaj: Funda Akosman Erman

Dövmenin zararları var mıdır?

Dövmeyi yapan tattooer'in doğru iğne, doğru voltaj ayarı ve iğnenin deriyle temasının ölçüsü önemli elbette. Bunlar bir zincir ve herhangi biri eksik ya da yanlış olursa evet dövme kişiye zararlı bir hale gelmiş olur. Herşeyden önemli olan profesyonellik.

Dövme yaptırmak acıtan bir işlem mi?

Neticede iğne teması olan bir işlem fakat her bölge ve her insanın ağrı eşi yani dayanma gücü farklı, ayrıca kadınların doğurganlık özelliklerinden dolayı erkeklerden çok daha dayanıklı ve güçlüler.

Dövme yaptırmak çok masraflı mıdır?

Yaptıralacak modelin büyüklüğüne göre ücretlendirme yapılmakta. Modelin uzunluğu ile genişliği birbiri ile çarpılıp (Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun) belirlemiş olduğu fiyat listesindeki cm2 fiyatıyla çarpılıp buna göre modelimizin ücreti hesaplanmış oluyor.

Dövme yaptırmak istiyorum ama ne yaptıracağıma karar veremiyorum

Dövme yaptırmak isteyen kişinin eğer çocukları varsa ilk önereceğimiz dövme onların isimlerini yazdırmak olmasıdır. Yoksa kişinin zevk ve karakterine uygun modeller üzerinde yoğunlaşıp model çıkarılabilir.

Dövme yaptırmak için uygun zaman?

Her mevsim dövme yaptırmak için uygundur. Dövme yapıldıktan sonra max 10 gün iyileşme süreci vardır ve o süreçte direk olarak güneş ışığı ve solaryum yasaktır.Daha sonrası için bir engel yoktur. Ayrıca kadınların regl dönemindeki hassasiyetlerinden dolayı ağrı eşikleri oldukça düşüktür sonrasını tavsiye ediyoruz.

Ne sıklıkta dövme yaptırılabilir ?

Eğer seçtiğiniz model küçük bir isim, imza,minimal bir model ise hemen arkasından başka bir dövme yaptırmanızda bir sakınca yoktur.

İşlem ne kadar sürer?

Yapılacak modelin büyüklüğü renklendirilmesi ve iç detayla doğru orantılıdır. Bizim uygulamalarımızda isim vb modeller için ayırmanız gereken süre max 30 dakikadır.

Allerjik bir cilt için dövme yaptırmak uygun mudur?

Kullandığımız boyalar kök boya türevi olduğu için alerjik reaksiyon olmuyor. 

Hijyen konusunda bilgi verir misiniz?

Kullanılan tüm malzemeler kişiye özel tek kullanımlıktır ayrıca hijyen olmazsa olmazımız temel ilkemizdir.

Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz?

12 yıllık tecrübemiz var. İlk 2 yıl eğitimle (çizgi, gölgelendirme, renklendirme) ile geçmiş olup kalan 10 yılımızda hatasız denebilecek şekilde uygulamalarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Enfeksiyon kapma riski var mı?

Stüdyomuzdan çıkana kadar böyle bir risk yok. Uygulamadan sonraki aşamada dövmemizin bakımı için yağlı onarıcı bir pomad öneriyoruz. Amaç dövmemizi her daim nemli tutup çatlamasını kurumasını engellemek. Dış etkenler (toz vs) enfeksiyon kaptırabilir. Siz bakımınızı düzenli yapıp hijyene dikkat ederseniz dövmeniz kısa sürede iyileşecek ve riskler tamamen ortadan kalkacaktır. Bahçeşehir 3. Cadde, F Çarşı