ERZURUM  - Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede havanın parçalı çok bulutlu, Ardahan ve çevresinin yer yer kar yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın değişik yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde eseceği tahmin edilen bölgede, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bölge genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda da aksamalara neden oldu. Erzurum kent merkezinde çok sayıda araç, yoğun kardan dolayı ilerlemekte güçlük geçti.

Belediye ekipleri, kent merkezlerinde biriken karları kamyonları yükleyerek, şehir dışına taşıyor. Karla mücadele ve polis ekipleri, yolda mahsur kalan araçlara da yardım eli uzatıyor.

Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı Erzurum-Kars karayolu Nenehatun Kavşağı ile çevreyolunda kayarak yoldan çıkması sonucu mahsur kalan ve aralarında yolcu minibüsü, tır, otomobil ve kamyonetin bulunduğu 15 araç ile 35 yolcu kurtarıldı.

Bitlis'te kar kalınlığı 110 santimetreye ulaştı

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 13, Bitlis ve Kars'ta 8, Ardahan ve Ağrı'da 7, Muş'ta 5, Erzincan'da 3, Van'da 2 ve Hakkari'de 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum, Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 2, Ağrı'da sıfırın altında 1, Iğdır'da 10, Erzincan ve Hakkari'de 5, Van'da 4, Muş'ta 2, Bitlis'te 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları da Bitlis'te 110, Ardahan ve Ağrı'da 35, Erzurum'da 28, Muş'ta 27, Kars'ta 15, Van'da 8, Kop Dağı'nda 51, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 98, Konaklı'da 102, Erzincan'daki Ergan'da 77, Kars'taki Cıbıltepe'de ise 140 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyerek, yer yer pus, sis hadiselerine karşı da dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.