DİYARBAKIR

Diyanet İşleri Başkanlığının, "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" teması ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlara yönelik düzenlediği program kapsamında Diyarbakır'a gelen uzmanlar, Sur ilçesinde terör mağduru kadınlarla buluştu.

"Dini rehberlik ve manevi destek" programı kapsamında Ankara, İzmir, Malatya, Aksaray, İstanbul, Samsun, Giresun, Bursa ve Bolu'da görevli 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeninin, bölgedeki terör mağdurları, şehit yakınları, sığınmacılar ve gazilerle görüşmesi sürüyor.

Kente Ankara'dan gelen İl Uzman Vaizi Betül Altun Erincik ve Samsun'dan gelen Kur'an kursu öğreticisi Zeliha Ustaosmanoğlu, "İslam aleminin 5. Harem-i Şerif"i olarak kabul edilen Ulu Cami'de terör mağduru kadınlarla bir araya geldi.

"Kadın vaizlerimiz gönül köprüleri kurmak için geldi"
Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan ramazan ayı dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da çeşitli programlar yapıldığına işaret ederek, bu programlarda terör mağdurlarının unutulmadığını kaydetti.

"Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluştur. Biz de sonuna doğru geliyoruz." diyen Tolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sur'da çok acı günler geçirdik. Camilerimizden aylarca uzak kaldık. Bunların hasretini çektik. Şimdi huzurlu bir ortam var. İnşallah böyle devam eder. İnşallah bir daha bu acıları Allah bu millete, bu vatana ve mübarek şehre bir daha yaşatmaz. Sur'daki terör olaylarından en çok kadın ve çocuklar etkilendi. Kadın vaizlerimiz kentimize terörden mağdur olan, psikolojileri bozulan kadın cemaatimizle gönül köprüleri kurmak için geldi."