ANKARA - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yurt dışında 70 ülke ve 558 bölgede, yurt içinde 174 il ve ilçe merkezinde kurban vekaletlerinin kesim ve dağıtımını gerçekleştirdi.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak vekaleten kurban kesimi hizmeti sunduklarını belirtti.

Vekaletle kurban organizasyonunun kusursuz gerçekleşebilmesi için ciddi hazırlık dönemi gerçekleştirdiklerini dile getiren Tutkun, yurt içi ve dışında din görevlileri, cami dernekleri, sivil toplum kuruluşları, vaizler, ilçe ve il müftülerinin katılımıyla bilgilendirme ve koordinasyon toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Tutkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve vakıf olarak dini esaslara uygun, güven ve emanet şiarıyla vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunu tamamladıklarını vurgulayarak, "Geçen yıl vekaleten kesilen 89 bin 362 hisse kurbanın bir bölümü ülkemizde bir bölümü de 55 ülkede, 165 bölgede görevlilerimiz tarafından kesilerek etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı" dedi.

Bu yıl 135 bin 394 hisse kurban vekaleti verildi

Bu yıl ise yurt içinde 174 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 70 ülke ve 558 bölgede vekalet yoluyla kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Tutkun, Türkiye ve dünyadaki gönüllülerle din görevlileri ve vakıf çalışanlarının gayreti, hayırsever milletin de desteğiyle bu yıl 135 bin 394 kurban hissesinin vakfa vekalet verildiğini bildirdi.

Tutkun, bu vekaletlerden 14 bin 464'ünün yurt içinde, 120 bin 930'unun da yurt dışında yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan ve Irak başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika'da kesim ve dağıtımının gerçekleştirildiğini anlattı.

Geçen yıla göre yüzde 52 artış

Tutkun, vekalet verilen kurban miktarında geçen yıla göre yüzde 52 artış olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bize vekalet verilen 135 bin 394 hisse kurbanın yanı sıra kurban fiyatlarının yüksek olduğu, bayram ve kardeşlik havasının yaşatılmasını istediğimiz Filistin, Suriye ve bazı Latin Amerika gibi ülkelerdeki kardeşlerimiz için de vakfımızın bütçesinden 6 bin 181 hisse kurbanın kesimi ve dağıtımı yapılmıştır. Dolayısıyla bu yıl TDV olarak toplamda 141 bin 575 hisse kurbanın kesimi ve dağıtımını gerçekleştirdik. Elhamdülillah, milletimizin vakfımıza emanet ettiği kurbanları gönüllülerimizin de katkısıyla kesimini yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yüz binlerce insanla milletimiz adına bayramlaşarak vatandaşların emanetlerini teslim ettik."