DENİZLİ  - Denizli'de bir tekstil fabrikasında buhar kazanından sızdığı iddia edilen kimyasal maddeden etkilenen, aralarında hamile kadın işçilerin de bulunduğu 22 kişi hastaneye kaldırıldı. 

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasının ütüleme kısmında sabah çalışmaya başlayan işçiler, bir süre sonra bulantı, kusma ve baş ağrısı şikayetiyle yetkililere başvurdu. Bunun üzerine fabrika, yetkililer tarafından kısa sürede tahliye edildi ve olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve itfaiye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi sevk edildi. 

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan işçilerden 5 hamile kadın olamak üzere 22'si ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerin çalışmaya başladıklarında işletme içerisinde bir koku meydana geldiğini ve durumu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne ilettiklerini belirtti.

Uslu, ilk aşamada olayın doğalgaz sızıntısından kaynaklandığının sanıldığını, ancak ekiplerin yaptığı kontrollerde doğalgaz sızıntısı olmadığını tespit ederek fabrikadan ayrıldıklarını söyledi.

İşletme içerisinde gaz kokusunun yayıldığı bilgisi üzerine ekiplerin tekrar fabrikaya gittiğini belirten Uslu, ''Ekiplerimiz işletmede yaptıkları araştırmada, buhar kazanında ütüye gelen buharda bir koku olduğunu tespit etmişler. İşçilerin bazıları buhar kazanındaki kimyasal maddeden dolayı fenalaşmış. Fenalaşan işçiler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şu anda hayati tehlikesi olan kimse yok'' dedi.

Diğer işçilerin evlerine gönderileceğini ifade eden Uslu, ''Mesai yarın başlayacak. Her şey kontrol altında, herhangi bir sıkıntımız yok'' diye konuştu.