HATAY - Ezan ile çan sesinin birbirine karıştığı, farklı dine inananların barış, sevgi, kardeşlik içerisinde yaşaması nedeniyle ''Hoşgörü Kenti'' olarak adlandırılan Hatay, bu özelliğiyle tüm dünyaya örnek oluyor.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle zengin kültür birikimine sahip Hatay, Müslüman, Hristiyan ve Musevi gibi farklı dine mensup insanların yanı sıra Sünni ve Alevilerin aynı çatı altında gök kuşağının farklı renkleriyle adeta zengin bir mozaik oluşturuyor.

Çözüm süreci 

Çözüm noktasında yapılan girişimleri olumlu ve isabetli bir karar olarak karşıladıklarını ifade eden Cenudioğlu, şöyle devam etti:

''30 yıldır ülkemizde terör olayından masum birçok insan hayatını kaybetti, bu bizi derinden üzüyor. Bu süreç zarfında silahlar susacak ve terör bitecekse bunu canı gönülden tasvip ediyoruz. Düşüncemiz, eğer çözüm noktasında merkezi hükümetimiz bunu başarırsa hem büyük bir olay olur hem de Türkiye ekonomik yaşam tarzından rahatlığa kavuşur. İnsanlığın var olması için bütün kalbimle, her türlü girişime destek vermek düşüncesindeyim. Biz Hatay'da bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşamayı başarabiliyoruz, bunun herkese örnek olması gerektiği kanısındayım.''

Rahip Bertogli: ''Barış olmazsa her şey kaybedilir''

Katolik Kilisesi Rahibi Domenico Bertogli ise 25 yıldan bu yana Hatay'da olduğunu ve burada inancını, yaşantısını özgürce yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hatay'daki birlikteliğin temelinde sevgi, saygı ve toleransın bulunduğunu vurgulayan Bertogli, ''Barış olmazsa her şey kaybedilir. Müslüman, Hristiyan, Alevi öncelikle hepimiz insanız, birbirimizden hiçbir farkımız yok. Allah'tan gelip yine ona gideceğiz. İnsanlık olarak bir arada yaşıyoruz önemli olan bu'' diye konuştu.