ADANA - Gaziantep'te iki kişinin, meyve suyuna ilaç karıştırdıkları çobanı uyutarak çaldığı 302 küçükbaş hayvandan 279'u Adana'da bulundu.

Alınan bilgiye göre, Şehitkamil ilçesinde İhsan S, 52 oğlak, 120 koyun ve 130 keçisini bakması için çobanlık yapan Doğan A'ya teslim etti. Doğan A, arazide hayvanları otlatırken yanına gelen tanımadığı iki kişinin verdiği meyve suyunu içtikten sonra uyudu. Uyanınca hayvanları göremeyen Doğan A, durumu sürü sahibi ve polise bildirdi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, plakasını belirledikleri üç kamyonla hayvanların Adana'ya götürüleceğini tespit ederek durumu Adana Emniyet Müdürlüğü'ne iletti.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, plaka sorgulamasından kimliklerini belirlediği kamyon şoförleri S.K. ve C.Ö'ye telefonla ulaşıp, emniyet müdürlüğüne gelmelerini sağladı. Şoförlerin verdiği bilgiler doğrultusunda hayvanlardan 279'u Seyhan ve İmamoğlu ilçesinde bulundu. Ekipler, diğer kamyon şoförü ile kayıp 23 küçükbaş hayvanın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Şoförler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, çobanı uyutup hayvanları çaldıkları ileri sürülen F.P. (24) ve A.Ö. (20) Osmaniye'de yakalanarak Gaziantep polisine teslim edildi.