KARS - Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe'ye yerli ve yabancı turistler akın etti.

Kayak merkezindeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 50 santimetre olarak ölçüldü. Kristal karı ve sarıçam ormanları ile ünlü kayak merkezinde bulunan bütün pistlerin açık, telesiyejlerin faal olarak çalıştığı bildirildi.

Rusya, Ukrayna ve İran ile hafta sonu tatilini fırsat bilerek Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen kayak tutkunları, sıcak havada kayak ve snowboard yaptı, kızak kaydı.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otel genel müdürü Mehmet Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre ile ve ilçelerden gelen kayakseverlerle otellerde doluluk oranının ortalama yüzde 90 civarında olduğunu söyledi.

Hafta sonu ile pistlerin kayakseverlerle dolduğunu belirten Saraçoğlu, "Pistlerimiz şimdilik idare ediyor ancak biz önümüzdeki hafta kar yağışı bekliyoruz. Özellikle mart ayı için yoğun rezervasyon aldık. İnşallah mart ayını atlatacak şekilde kar yağar bizde misafirlerimize en iyi şekilde hizmet ederiz" diye konuştu.

Kayak merkezinde kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşayan 60 kişilik ekipten Bilge Özer Türk de ekip olarak çok keyifli günler geçirdiklerini belirterek, "Bu sene kar az ama Sarıkamış, en iyi pistleri olan kayak merkezleri arasında. Şimdilik her şey yolunda 7 gün buradayız" dedi.