SAKARYA

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde yaşayan Leyla Kocakan, 13 yaşındaki cam kemik hastası kızı Elif'e, her sabah götürdüğü okulunda da destek oluyor.

Anne Leyla Kocakan (34), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 aylıkken hastalık belirtileri görülmeye başlanan kızına, tam teşhisin 4 yaşındayken konulduğunu söyledi.

“Bacaklarındaki kemiklere çelik tellerle güçlendirilme yapıldı”

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki ameliyatların ardından kızının aralıklarla yürüdüğünü ancak kırıkları bulunduğunda bunun mümkün olmadığını anlatan Kocakan, "Kırıklar nedeniyle 3-4 yıldır yürüyemiyordu, bu yıl yeni yürümeye başladı. Bacaklarının alt ve üst kısımlarındaki kemiklerde, çelik tellerle güçlendirilme yapıldı. Ortezlerle de dıştan sağlamlaştırıldı. Yaşamı zor, onu her şeyden sakınıyoruz. Çocuklar doğal olarak hareketliler, ister istemez onun hareketlerini, oyunlarını kısıtlıyoruz. Çevreden, dışarıdaki insanlardan koruyoruz. Onu okulda bekliyoruz. En ufak çarpması, düşmesi veya kendi hareketleriyle bir yerleri kırılabilir" dedi.

“Okula Elif ile gidip geliyoruz”

Kocakan, "Elif'i sabah eşimle okula götürüp, sırasına yerleştiriyoruz. Bütün gün okulda bekliyorum. Öğlen yemekte, teneffüslerde sürekli yanındayım. Sadece ders sırasında dışarı çıkıyorum. Okul çıkışında tekrar beraber alıyoruz, eve getiriyoruz. Okula Elif ile gidip geliyoruz. Onun gidebildiği yere kadar biz de onunla gideceğiz" dedi.

“Hastalık genetikmiş”

Ergenlikten sonra kızının durumunun düzelebileceğini, diğer kızı ve eşine de aynı teşhisin konulduğunu ifade eden Kocakan, “Medine'nin tedavisine daha erken başlandığı için Elif'ten daha iyi durumda. Biz de daha bilinçli olduk. Ablasında yaptığımız birtakım yanlışları Medine'de yapmadık, daha dikkatli olduk. Hastalık genetikmiş. Babasına da aynı teşhis konuldu" diye konuştu.