SİVAS

Sivas'ın Suşehri ilçesinde cam kavanozlarda üretilen balın kilogramı 200-250 liradan satılıyor.

Bal üreticisi İsmail Arslan (48), AA muhabirine, geçimini 28 yıldır arıcılık yaparak sağladığını söyledi.

Kovanların dışında kavanozlarda da bal üretimi yapmaya başladığını ifade eden Arslan, "Üretim yaparken görselliğe de önem veriyorum. Kavanozları ise İstanbul'da özel olarak yaptırıyoruz" dedi.

Arslan, şimdilik 2 cam kavanozda bal ürettiğini belirterek, "Bu yıl ilk defa deneme amaçlı bir metre boyunda ve 45 santimetre genişliğinde cam kavanozda bal ürettim. 6 ay önce bu kavanoz içerisine küçük miktarda bal mumu koydum. Arıların girip çıkacağı yer kadar bir delik bıraktım. Diğer kısmını kapattım. Arılar bal mumu kokusundan faydalanarak kavanoz içerisinde kendilerine yuva yaptılar ve yaklaşık 6 ayda kavanozda bal oluştu" dedi.