ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile kan bağışında bulundu ve vatandaşları ailecek kan vermeye davet etti.

Davutoğlu'nu, Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi'ne gelişinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türk Kızılayı yetkilileri karşıladı.

Eşi Sare Davutoğlu ile kan bağışında bulunan Başbakan Davutoğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılay Haftası'nın kutlandığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldığını ifade eden Davutoğlu, "Biz de bu kampanyaya katkı vermek üzere eşimle birlikte kan verdik. Ailece kan verme kampanyası başlatıyoruz bu anlamda. Sadece kişisel olarak değil. Çünkü verilen her kan, hiç umulmadık bir anda herhangi bir kazayla karşılaşan bir kardeşimize, vatandaşımıza, dostumuza şifa olabiliyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu, herkesin olağanüstü durumlar yaşayabileceğini ve kana ihtiyaç duyabileceğini vurgulayarak, "Allah kimseye çok sıkışık bir anda hayatı devam ettirebilmek için, yakını için kan aramak zorunda bırakmasın. Çok zor bir haldir. Eğer öyle bir zorluğu, benzer bir hali yaşamak istemiyorsak şimdiden kan vererek benzer durumdaki vatandaşlarımıza, kardeşlerimize yardımcı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kan bağışının sadece ferdi olarak değil, ailece yapılmasının önemine değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kadın, erkek ayrımı olmadan bütün insanlar için çok büyük bir sadakadır, büyük bir yardımdır. Ayrıca bugün Muharrem'in 10'u. Dolayısıyla Kerbela'yı da andığımız, Hazreti Hüseyin'i ve Kerbela şehitlerinin, kanın toprağa düştüğü gündür. O açıdan da o şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şehit kanının kutsiyetini de düşünerek bütün bu kan kampanyalarında bir yandan da kutsi bir vazife de yapmış olduğumuzun bilincinde olmamız önem taşıyor. Bütün vatandaşlarımızı eşleriyle, ailecek kan vermeye davet ediyorum. İnşallah bizim kanlarımız da güzel şifalara vesile olur diye dua ediyorum."

Bu arada, Davutoğlu'nun kan bağışında bulunduğu sırada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da kan merkezine geldi.