BURSA 

Türkiye'de çeşitli illerin yanı sıra Bursa'daki Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde de açılan "hastane okulu", kliniklerde yatarak tedavi gören çocuklara eğitim-öğretim hizmeti vererek, bu süreçte derslerinden geri kalmalarını önlemeyi amaçlıyor. 

Okulda görevli öğretmen Ümmühan Keyif Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara birleştirilmiş sınıf olarak eğitim verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Burada ilkokul birinci sınıftan lise sona kadar öğrencilere eğitim veriyoruz. Eğitim tamamen öğrencinin isteğine göre şekilleniyor. Burada isteyen öğrenci ders, isteyen öğrenci de etkinlik yapıyor. Okulumuz 09.00'da başlıyor saat 15.00'e kadar devam ediyor. Bu okulun diğer okullardan farkı, zilinin olmaması. Hastanede tedavi gören çocuk gün içerisinde buraya geliyor ve ne kadar isterse o kadar kalıyor. Yarım saat kalmak isterse o kadar kalıyor ancak buraya gelen çocuklar genelde geri gitmek istemiyor hatta 'Tedavimiz uzasa da biraz daha kalsak' diyen çocuklar oluyor çünkü burada çok eğleniyorlar."

Okuldaki öğrencilerin sürekli değiştiğini belirten Koç, taburcu edilenlerin yerine tedaviye yeni başlayan çocukların geldiğini dile getirdi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Murat Tutanç da uzun süre hastanede tedavi gören çocukların, hastane okulu sayesinde kendilerini daha iyi hissettiklerini gözlemlediklerini ifade etti.