MUŞ  - Bulanık'ta karların erimesiyle Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalı ve Körsu Deresi'nde meydana gelen sel nedeniyle ilçe merkezinde bazı evler su altında kaldı.

Bulanık'ta eriyen kar suları, yerleşim alanından geçen Körsu Deresi ve DSİ'ye ait sulama kanalının taşmasına neden oldu. İlçede dere yatağına yakın olan, Zafer ve Bahçelievler mahallelerindeki onlarca ev taşkın nedeniyle sular altında kaldı.

Bölgede çalışmaları denetleyen Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin birçok noktada meydana gelen seli önlemek için  tüm iş makineleriyle çalışmalara başladığını söyledi.

Taşkınlarda evlerin zarar görmemesi için kanal kenarında iş makineleriyle tümsekler oluşturduklarını belirten Akkaya, ''Bahçelievler ve Zafer mahallelerinde bulunan DSİ kanalında oluşan hasar nedeniyle sular taştı. İlçe merkezinden geçen Körsu Deresi'nde taşkın nedeniyle onlarca ev, sular altında kaldı'' dedi.

Su altında kalan evlerin bulunduğu kısımlarda bentler açılarak suyun kolay tahliye edilmesinin sağlandığını belirten Akkaya, sel nedeniyle evlerinde mahsur kalanların ekiplerin yardımıyla evlerden çıkarıldığını belirtti. 

Belediye Başkanı Akkaya, ''Taşkının önlenmesi için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışma başlattık. Daha büyük bir sel felaketinin önüne geçmek için gerekli önlemleri alıyoruz'' diye konuştu.