CANNES - Dünyanın en prestijli sinema etkinliklerinden Cannes Film Festivali'ne ev sahipliği yapan Cannes kentinde, festival sarayının karşısındaki otelin kral dairesinin gecelik ücreti dudak uçuklatıyor.

Her yıl dünyanın dört bir yanından ünlü sinema yıldızlarını ağırlayan Cannes'da bu yıl 68'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nin yapıldığı alanın karşısındaki Le Barriere Majestic otelinin kral dairesinin gecelik fiyatı 39 bin avro yani yaklaşık 116 bin 600 Türk lirası. 

Asgari ücretin yaklaşık bin 200 avro olduğu Fransa'da, kral dairesinde tek gece konaklama, bir işçinin 2,5 yıllık maaşından bile fazla tutuyor.

Kendi içinde özel yüzme havuzu, spor salonu, 150 metrekarelik terası bulunan 650 metrekarelik kral dairesinde daha çok ünlü sinema oyuncuları ve dünyaca ünlü firmaların yöneticileri kalıyor. 

Lükste sınır tanımayan otelde festival zamanı 15 bin şişe şampanya, 10 bin şişe yüksek kaliteli Fransız şarabı, 800 kilogram ıstakoz, 350 kilogram kaz ciğeri, 50 kilogram havyar, 250 kilogram çikolata ve 20 bin makaron tatlısı tüketilmesi bekleniyor.

Kış sezonunda 300 çalışanı olan otel, müşteri sayısındaki artışa ve müşteri profiline bağlı olarak festival zamanı personel sayısını 700'e çıkarıyor. Otel, yıllık gelirinin yüzde 15'ni 12 günlük festival zamanında kazanıyor.

Festival boyunca otelin 3 ayrı restoranında da 25 bin kez öğünlerde yemek, 36 bin bardak çay ve kahve, bin 400 ay çöreği ve 350 kilogram meyve ikram edilmesi planlanıyor.

Otelde, dünyaca ünlü modacıların kıyafetlerini taşıyan konuklar için de 12 gün boyunca yaklaşık 10 bin takım elbise ve gece elbisesinin kuru temizlemesi yapılacak.  

Otel görevlileri, 12 gün boyunca yaklaşık 6 futbol sahasına eş değer 30 bin metrekare çarşaf ütüleyecek. 

Ayrıca otelin 6. katında Christian Dior'a ait suit odada markanın özel tasarım kıyafetleri satın alınabilecek. 

Festival boyunca otelden, yaklaşık 500 televizyon ve radyo programı yayını yapılması da bekleniyor. Pek çok sinema sanatçısı, yapımcı, yönetmen ve eleştirmenin katıldığı, dün başlayan Cannes Film Festivali 24 Mayıs'ta sona erecek.