Hazırlayan: Astrolog Özlem Çetinkaya Yılmaz

Yılın ilk gezegen hareketi, “sürprizlerin” gezegeni Uranüs’ün direk hareketine dönüşü ile başlıyor.

2 Ocak 2018’de Ankara saati ile URANÜS direk hareketine dönüşü sizin;”maddi ve manevi değerleriniz” olan ikinci evinizde gerçekleşiyor.

Yeni yıla, uzun süredir sahip olmak istediğiniz ancak, bir türlü harekete geçmeyip beklettiğiniz “sahip olma” istediğinizi eyleme geçirmekle başlıyorsunuz.

  • Ya sahip olmak istediğiniz bir evi almak üzere girişimlere başlarsınız;
  • Yada küçük ama taşınabilir değerli eşyaları edinerek başlayabilirsiniz.

Uranüs’ün bir sonra ki retrosu 7 Ağustos 2018’de başlayacağından; bu tarihe kadar hareketli bir yılın ilk yarısından bahsedebiliriz.  Dolayısı ile sahip olmak istediğiniz varlıklarınızı edinmek adına yapacağınız girişimlerinizi Ağustos ayına kadar gerçekleştirebilirsiniz.

31 Ocak 2018’de  11°37’/Aslan burcunda meydana gelen “Tam Ay tutulmasını” siz; “ev, yaşanan yer, aile, ebeveynler, atalar, kökler ve vatan toprakları”  alanında yaşıyorsunuz.

Eviniz ile ilgili bir türlü karar veremediğiniz dekor veya tadilat durumu, tutulma sonrası açığa çıkan konularla netleşmenizi sağlayabilir. Dolayısı ile takip eden aylar içinde evinizde yeni bir dekorasyon söz konusu olabilir.

Anne ve babanızla veya köklerinizle ilgili daha önceden bilmediğiniz bazı konular Tutulma etkisi ile açığa çıkabilir. Dolayısı ile köklü ve isimli olan atalarınızın bilinmeyen taraflarını Bu Ay Tutulmasından sonra öğrenebilirsiniz.

Daha önceden net olamadığınız bir çok konuda, takip eden 6 ay- 1 yıl içinde, bir karar varmanızı sağlayacak olaylar gelişir. 

Her şekilde sağlam bir şekilde ayaklarınızın yere basmasını sağlayacak kararlar alacaksınız.

16 Şubat 2018’de gerçekleşen yılın ilk “Parçalı Güneş Tutulmasını” siz; onuncu ev olan “kariyer” alanında yaşayacaksınız.

Dolayısı ile; yeni ve her zamankinden farklı bir kariyere başlangıç yapabileceğiniz fırsatlar doğabilir. 

Tutulmayı takip eden günlerde toplum önünde marjinal bir duruş sergileyebilirsiniz. 

Kariyeriniz nedeniyle, partnerinizin kardeşi ile ilgili konular gündeme gelebilir. Ortak kazanımlar konusuna farklı bir çözüm bulmanız gerekebilir.

Ayrıca gerçekleştireceğiniz fark yaratan kariyeriniz nedeniyle, yapacağınız yeni girişimleriniz ile; patronunuzun da marjinal bir imajı olacaktır.

Eşinizin kökleri ile ilgili bazı girişimleriniz olabilir.

9 Mart 2018’de 23°13’/Akrep burcunda başlayan Jüpiter retrosu sizin; “evlilik” eviniz olan yedinci evinizde gerçekleşiyor.

Bu retro 10 Temmuz 2018’e kadar sürecektir.

Bu retro süreçte eşinizle aranızda geçmişten gelen sorunları düzeltmek için bir fırsat olarak görebilirsiniz bu süreci.

Ayrıca bu süreçte özellikle aldatmalardan uzak durun. 

Cinsellik bu süreçte sorun getirebilir.

Jüpiter son cömerliğini de Akrep burcundan çıkmadan önce ki son haftada yerine getirecek.

Jüpiter- Chiron üçgen açısını  1 Kasım 2018   saat 19:35 itibari ile;  (28’31”/Akrep D- 28’31”/Balık Rx) gerçekleştirecek. 

Bu açının etkisi üzerimizde:”Şifalanma” açısı olarak etkisini gösterecek.

23 Mart 2018’de başlayan yılın birinci Merkür retrosunu siz; “maddi ve manevi değerleriniz” olan ikici evinizde yaşıyorsunuz.

Merkür retrosunda 15 Nisan 2018 kadar; olan süreçte maddi konularda istediğinizi elde edememe ve gecikmeler yaşayabilirsiniz. İletişimden doğacak sorunlar sizi maddi kayba uğratabilir.

Anne veya babanızın üye olduğu bir grupta “yanlış anlaşılmasından” doğacak sorunlar yaşanabilir.

Ayrıca bu süreçte telefon veya bilgisayarınız bozulsa bile retro bitene kadar yenisini almamanız daha doğrudur..

Bu retroda arkadaşlarının bazılarının, ebeveynleri ile kendilerini iyi ifade edemediklerinden doğan problemler yaşadıklarını görebilirsiniz.

Ayrıca bu süreçte eşinizin kredi ve borç ödemelerinde, teknolojik sorunlardan dolayı yaşanacak problemler olabilir. İletilen haberin yerine ulaşmamasından doğacak sorunlar yaşayabilirsiniz.

Her türlü teknolojiyi kullanarak yapılan harcamalarda dikkatli olmak gerekir. Merkür retroları hırsızlıklara da neden olur. Dikkat.

Retrolar içinde fırsatlar da barındıran enerjilerdir. Bu süreci doğru yönetmek te elinizde. 

Retroları “fırsata çevirebileceğimiz çalışmalar nelerdir?” bir bakalım.

Bu süreçte geçmişe dönüp yarım kalan işlerinizi, tamamlayabilirsiniz. 

Geçmişte iletişim nedeniyle bozulmuş ilişkilerinizi düzeltmek için bir fırsattır.

Ayrıca Merkür retroları, geçmişte kaybolmuş bir eşyamızı bulmamıza yardımcı olabilir. Kaybolan eşyalarınızı bu süreçte bir kere daha arayın. Bulabilirsiniz.

18 Nisan’da 2018’de  Ankara saati ile 03:46’da Oğlak burcunda başlayan Satürn retrosu haritanızın; “yüksek eğitim, yurtdışı” alanınız olan dokuzuncu evinizde gerçekleşiyor.

Bu Satürn retrosu 6 Eylül 2018’e kadar sürüyor.

Bu süreçte geçmişte sorumluluğu almaktan kaçmış olduğunuz konular tekrar karşınıza gelir ve yeniden ele almanız için bir fırsat sunar.

Dolayısı ile; yüksek eğitiminizde, geçmişte almadığınız sorumluluklarınız yüzünden kaçırmış olduğunuz eğitim fırsatınızı tamamlamak için doğan bu “son fırsatı” değerlendirin.

İlkbahardan sonbahara kadar, bu disiplin içinde yaşarsanız, sorunlarınızı aşarsınız.

22 Nisan 2018’de Ankara saati ile 17:25’te Oğlak burcunda başlayan Plüto retrosu sizin; “yüksek eğitim ve yurt dışı” alanı olan dokuzuncu evinizde gerçekleşiyor.

Bu retro 1 Ekim 2018’e kadar devam edecek.

PLÜTO retro iken; değişim dönüşüm ve yeniden yapılandırma konusunda bir duraksama yaşayabiliriz. Ve bu retro sürecinde (1 Ekim’e kadar) geçmişte yakıp, yıktığımız ve köprüleri attığımız konular karşımıza gelir. 

Ancak bu süreçte ya bu konuları tamamen “kökten değiştirerek”, yeniden yapılandırırız. 

Ya da her şeyi tamamen “yıkar”, bir daha o konuyu hayatınızın kıyısından bile geçirmeyiz.

Dolayısı ile bu süreçte; yüksek eğitimiz ile ilgili geçmişte “ya hep, ya hiç” diyerek yıktığınız köprüler yüzünden, kaçırdığınız şansınızı bu süreçte yeniden yapılandırabilirsiniz.

Yaklaşık 6 ay sürecek olan bu süreçte, göstereceğiniz çabalar ile bu durumu yeniden yapılandırıp, Plüto retrosunu fırsata dönüştürebilirsiniz.

Değerlendirin.

19 Haziran 2018’de başlayan Neptün retrosunu sizin; “sosyal çevreniz” olan onbirinci evinizde yaşıyorsunuz.

24 Kasım 2018’e kadar retro olacak olan Neptün sizi; sosyal çevrenizde arkadaşlarınızın “kafası karışık”, fedakar ve dağılmış durumlarına maruz kalabilirsiniz.

Arkadaşlarınız arasında kurban edilme konuları Neptün retro iken görülebilir.

Bağımlılıklar nedeniyle yaşanabilecek dağılmalar söz konusu olabilir.

Ancak her retroda mevcut enerjiyi olumlu değerlendirme fırsatlarımız vardır.

Neptün retrosunda,  özellikle bu süreçte ilham kanallarınızı açıp; yaratıcılığınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Soyut olarak aldığınız enerjiyi somut eserlere dönüştürmek, bu retroyu olumlu yönde değerlendirme fırsatıdır.

Siz; 26 Haziran 2018’de başlayan Mars retrosunu haritanızın;  kariyer alanınız olan 10.ev alanınızda yaşıyorsunuz.

Dolayısı ile 26.6.2018 ile 27.8.2018 arasında “harekete geçme enerjiniz” içe doğru çalışacağından; harekete geçmekte, önlem almakta, tepki vermekte gecikirsiniz.

Mars retrosunda en doğru hareket şeklimiz;  retro bitene kadar “güç gerektiren ve harekete geçmemiz” gereken işleri askıya almak ve ileride yeniden ele almak üzere işleri tamamlanmamış olsada bir süreliğine ertelemektir.

İşyerinizde kariyer yaptığınız yerde yeni bir girişimde bulunmayın. Yeni bir işe de bu süreç içinde başlamayın. Bu süreçte size toplum önünde ki itibarinızı zedeyecek girişimlerden uzak durun.

Ancak bu önlemler; doğum haritasında Mars’ları retro olanlar için geçerlidir. Oysa gökyüzünde Mars retro iken doğanlar, Mars’ın retro olduğu bu süreçte (26.6.2018 ile 27.8.2018 arasında) tam tersi enerjilerinde artış olur, kendilerini daha rahat ortaya koyar ve hedeflerine daha kolay ulaşabilirler.

Dolayısı ile; doğum haritasında Mars’ı retro olanlar Mars retro iken (26.6.2018- 27.8.2018 arası), isteklerinin peşinden gidebilir, atılımlar yapabilirler.

13 Temmuz 2018’de ile yılın ikici “Parçalı Güneş tutulması”  olarak gerçekleşen tutulmayı siz; üçüncü ev olan kardeş, kuzen ve yakın akrabalarınızla ilgili alanda yaşayacaksınız.

Dolayısı ile; tutulma sonrası takip eden 6 ay boyunca bir ticareti veya bir eğitimi yaşantınızda başlatabilirsiniz.

Ayrıca tutulma sonrası kardeş /kuzen veya yakın akrabalarınızın  ile ilgili bir “koruyup, kollama” konusu gündeme gelebilir. Onlara geçici bir annelik  konusu gündeme gelebilir.

Bu Güneş tutulmasının sizin için başka bir konusu ise; eşinizin yurtdışı seyahatleri, ticaret işleri ve yabancılarla olacak olan işler ile ilgili yaşantınızda yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

26 Temmuz 2018’de başlayan yılın ikinci Merkür retrosunu siz; ebeveynlerinizi  anlatan alan olan dördüncü evinizde yaşıyorsunuz.

Merkür retrosunda 19 Ağustos 2018 kadar olan süreçte; ebeveynlerinizle aranızda yanlış anlaşılmalara dayalı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bu süreçte ev değiştirmeyin, Ev alış-satımları veya kira kontratı gibi imza gerektiren herhangi bir işlem yapmayın.

Taşınmanızı retro sonrasına erteleyin.

Eşiniz bu süreçte işyerinde “anlaşmazlıklar” ve yanlış anlamalar yüzünden problem yaşaması mümkündür. Dolayısı ile iş yerinde yaşadığı bu olumsuz durumu evde de devam ettirmemek için, sizin aşırı tolerans göstermeniz gereken bir süreç olabilir. Aksi takdirde, özellikle eşiniz için hem ev hem iş yeri olarak “çekilmez” bir süreç olabilir. 15 Nisan’dan sonra ancak yoluna girmeye başlayan bu enerjiyi sabırla tolere etmeniz gerekebilir.

Retrolar içinde fırsatlar da barındıran enerjilerdir. Bu süreci doğru yönetmek te elinizde. 

Retroları “fırsata çevirebileceğimiz çalışmalar nelerdir?” bir bakalım.

Bu süreçte geçmişe dönüp yarım kalan işlerinizi, tamamlayabilirsiniz. 

Geçmişte iletişim nedeniyle bozulmuş ilişkilerinizi düzeltmek için bir fırsattır.

Ayrıca Merkür retroları, geçmişte kaybolmuş bir eşyamızı bulmamıza yardımcı olabilir. Kaybolan eşyalarınızı bu süreçte bir kere daha arayın. Bulabilirsiniz.

27 Temmuz 2018’de yaşanan “Tam Ay Tutulmasını” siz; “kariyer ve toplum önünde duruşunuz” sergilediğiniz alanda yaşayacaksınız.

Dolayısı ile; kariyer alanınızda, otoriteniz ile gizli kalmış bir takım gizemli konuların açığa çıkışını yaşayabilirsiniz. Kariyeriniz ile ilgili netleşmemiş konular bu  tutulma sonrası netleşebilir ve bu sayede bir karara varabilirsiniz. Daha önceden bilmediğin bazı konular, entrikalar hakkında bilgilenirsiniz.

Kariyeriniz konusunda bu Ay Tutulması yolunuza ışık tutar.

Ayrıca toplum önündeki duruşunuz da tutulmaya bağlı olarak şekillenir ve artık görünür olur.

7 Ağustos 2018’de; 02°33'/Boğa burcunda  URANÜS retro hareketine başlıyor. Uranüs’ün bu retro hareketi 6 Ocak 2019’a kadar devam edecek.

7 Ağustos 2018’de başlayan Uranüs retrosu sizin; “imajınız” olan birinci evinizde yaşıyorsunuz.

Dolayısı ile; kesinlikle estetik yaptırmamanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Bu süreçte dış görüntünüzde ve imajınızda radikal değişimler yapmamalısınız. Çünkü yapılacak olan herhangi bir değişim, dış Dünya tarafından oldukça tuhaf, sıra dışı bulunacak ancak “güzel veya estetik” olarak algılanmayacaktır.

Dolayısı ile bu süreçte estetik olup, güzelleşeceğim derken, “hilkat garibesine” dönebilirsiniz. Lütfen bu süreçte bu enerjiyi dikkate almanızı öneririm.

Not: Bu yıl içinde Venüs retrosu da yaşayacağız. O tarihlerde de aynı şekilde estetik girişimleri ertelemekte fayda vardır. Dikkat. (Bkz. Venüs retro)

Ayrıca retroların; “geçmişin problemlerini düzeltme fırsatları” barındırdıklarını unutmayınız. Değerlendirin.

  • 11 AĞUSTOS 2018’DE ASLAN BURCUNDA BİR GÜNEŞ TUTULMASI   YAŞANIYOR.

11 Ağustos 2018 günü Aslan burcunun 18°41’ derecesinde gerçekleşen bu parçalı Güneş tutulmasını siz; eviniz ve yaşadığınız yer olan dördüncü ev alanınızda yaşıyorsunuz.

Dolayısı ile; tutulma sonrası evinizde yeni bir dekor için bir girişimde bulunabilirsiniz.

  • Boğalar bu Güneş tutulması ile yeni bir ev almak gibi girişimlerde bulunabilirler. Bu alanda yeni bir olayın kararını alabilirler.
  • Sanat ve yaratıcılık alanında evlerini yeniden dekore ettirmek isteyebilirler. Zevkli ve sanatsal yönü tarafından değerli bir dekoratif dokunuş olacaktır bu süreçte yaptığınız girişimleriniz.
  • Boğalar ayrıca, yatırım olduğuna inandıkları, sanatın herhangi bir dalı ile ilgilenebilirler. Tablo toplamak, müzayedelere katılmak, koleksiyonlara önem vermek bu süreçte ön plana çıkabilir. İlgilenmekten keyif alacağınız bu tip uğraşılarınızın da mutlaka maddi bir değeri olmasına da dikkat edeceğiniz bir yıl bekliyor sizi. Değerlendirin.
  • Ebeveynlerinizden birinin sanatın herhangi bir dalıyla bu tutulma sonrası ilgilenmeye başladığını görebilirsiniz. Dolayısı ile onun bu uğraşında kendisini desteklemeniz hem keyifli, hem önemli olacaktır.

Siz; Venüs retrosu olan bu süreci  (05.10.2018 -16.11.2018),  “evlilik ve ortaklarınız”   olan alanda yaşıyorsunuz. Ayrıca bu ev bize açık düşmanlarımızla ilgili konuları da önümüze getirir.

Bu Venüs retrosunda (05.10.2018 -16.11.2018),  benzer konular karşınıza çıkabilir.

5 Ekim 2018 ile 9 Kasım 2018 süreci; 

  • Evlilikte kıskançlık
  • Lüks harcamalar
  • Emlak alım satım, dekorasyon
  • Estetik

gibi konularda evliliğinizi sarsacak krizler yaşayabilirsiniz.

9 Kasım 2018 ile 16 Kasım 2018 arası olan süreçte; partnerinizle uyum ve denge konusunda sorunlar çıksa da, bu süreci, “karşılıklı saygı ve nezakete” dönüştürmek için gayret etmeniz yerinde olur. Emeklerinizin karşılığını retro bitiminde görmeye başlarsınız.

JÜPİTER Yay burcuna geçiyor 8 Kasım 2018  00’00”/Yay D 

Yaklaşık 13 aydır “bolluk ve bereket” gezegeni Akrep burcunda hareket etti ve Akreplerle birlikte diğer su grubu burçları olan Balık ve Yengeçleri de  bereketinden faydalandırdı.

Ancak Bugün 8 Kasım 2018’den itibaren “Şans” gezegenimiz Jüpiter YAY burcuna geçiyor ve takip eden 13 ay boyunca Yay burçlarınıyla birlikte diğer ateş elementi burçları olan Aslan ve Koç burçlarını da bereketinden faydalandıracak.

17 Kasım 2018’de Ankara saati ile 03:33’de başlayan yılın üçüncü ve son Merkür retrosunu siz; ortak gelirleriniz olan sekizinci evinizde yaşıyorsunuz.

Merkür retrosunda 6 Aralık 2018 kadar olan süreçte; ortaklarınızla aranızda iletişimden dolayı doğan sorunlar yaşayabilirsiniz.

Maddi kriz yaşayabileceğiniz bir süreçtesiniz. Önemli yatırımlarınızı yaparken teknolojiden kaynaklanabilecek sorunlara özellikle dikkat ediniz. Ödemelerinizi yaparken iki kere kontrol ediniz. İşlemler gerçekleşmeyebilir. Geçmişten borçlar karşınıza çıkabilir.

Bu süreçte ayrıca arkadaşlarınızın “yanlış anlaşılmalarından” dolayı kariyerleri zarar görebilir. Retro bitene kadar, “iletişim ve teknolojideki” aksaklıklar sonucu meydana gelmiş, bir çok konuya şahit olabilirsiniz.

Eşinizle maddi konular nedeniyle ilgili, bazı sözlü münakaşalar yaşayabilirsiniz. Birbirinizi anlamadığınızdan dolayı sonuca da ulaşamazsınız. Retro bitene kadar birbirinizin üstüne gitmenizin pek bir faydası olmayacağından dolayı, sabırla retro sonrasını beklemek en doğru davranışımız olur.

Bu süreçte, size yakın olan bir kişinin geçmiş bir sağlık sorunu yeniden gündeme gelebilir. Ancak bunu negatif anlamamalı. Bu hatırlatma sayesinde, ihmal ettiğiniz bir sağlıklı yaşam stili hayata dahil edilebilir.

Ancak; retrolar içinde fırsatlar da barındıran enerjilerdir. Bu süreci doğru yönetmek te elinizde. Retroları “fırsata çevirebileceğimiz çalışmalar nelerdir?” bir bakalım.

Bu süreçte geçmişe dönüp yarım kalan işlerinizi, tamamlayabilirsiniz. 

Geçmişte iletişim nedeniyle bozulmuş ilişkilerinizi düzeltmek için bir fırsattır.

Ayrıca Merkür retroları, geçmişte kaybolmuş bir eşyamızı bulmamıza yardımcı olabilir. Kaybolan eşyalarınızı bu süreçte bir kere daha arayın. Bulabilirsiniz.