Van'da üniversite öğrencileri, yemekhaneye koydukları konteynerlerde biriken yemek atıklarını, motosikletlerle götürüp sokak hayvanlarının önüne bırakıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Veteriner Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Çiftlik Hayvanları Yetiştiriciliği Topluluğu, sokak hayvanları için, "Bir Pati de Siz Tutun" kampanyası başlattı.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Van YYÜ Rektörlüğü ve Veteriner Hekimleri Odasınca da desteklenen kampanya kapsamında, üniversitedeki Şehit Polis Halil Hamuryen Yemekhanesi'ne üç konteyner yerleştirildi.

Öğrenciler, burada toplanan yemek atıklarını motosikletlerle sahipsiz kedi ve köpeklerin bulunduğu bölgelere taşıyarak hayvanların önüne bırakıyor.

"Biz sahip çıkarsak onlar da mutlu olacak"

Öğrencilerden Tülay Köneçoğlu, topluluğu kendilerini mesleki alanda geliştirmek için kurduklarını söyledi. 

Köneçoğlu, yemekhanede üç ekiple görev yaptıklarını, dönüşümlü olarak hayvanlara yiyecek taşıdıklarını anlattı.

Kampanyalarına diğer fakültelerden öğrencilerin de destek olduğunu ifade eden Köneçoğlu, "Sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Eğer biz sahip çıkarsak onlar da mutlu olacaklar." diye konuştu.

"Siz de bir kap su, bir kap yemek verin"

Öğrencilerden Bilge Genç de kampanyayı duyduğunda çok sevindiğini ve duygulandığını aktardı.

Hayvanlara herkesin yardım etmesi gerektiğine dikkati çeken Genç, şöyle konuştu:

"Burada kliniğimizde tedavi görmüş çok sayıda hayvan var. Bunların çoğu yemek bulamıyor. Burası zaten kırsal bir bölge. Bu şekilde onlara yardımcı olmak, en azından bir kap su, bir kap yemek sağlamak için çaba gösteriyoruz. Siz de bir kap su, bir kap yemek vererek yardımcı olabilirsiniz."