METİN DURMAZ/MANİSA

İlave İmar ve Revizyon Planı’nda Nurlupınar Mahallesi’nin bazı kısımlarının yeşil alan olarak belirlendiği iddiası mahalle sakinlerini harekete geçirdi. Evlerinin yıkılacağını düşünen mahalle sakinleri belediye akın etti. Belediye koridorlarında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Belediye Meclisi’nden oy çokluğuyla kabul dilen 1/5000 ölçekli yeni Revizyon ve İlave İmar Planıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Söz konusu planda merkez Nurlupınar Mahallesi’nin büyük bir kısmının yeşil alan olarak gösterildiği iddiası mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.  Revizyon ve İlave İmar Planı’nda evleri yeşil alan içerisinde kaldığını düşünen çok sayıda mahalle sakini belediyeye gelerek yeni imar planına itiraz dilekçesi verdiler ve mağduriyetlerini giderilmesini istediler. Belediyeye Nurlupınar Mahallesi muhtarı Hüseyin Akbulut ile birlikte gelen mahalle sakinleri önce Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ile görüştüler. Açıkdil, mahalle sakinlerini belediye encümen salonunda karşılayarak, sorunlarını dinledi.
Başkanı Cengiz Ergün ile görüşmek isteyen vatandaşlar başkanlık katında güvenlikçiler tarafından geri çevrildi. İçeri giremeyen vatandaşlar başkandan açıklama istedi. Koridorlarda bağıran vatandaşlar, “Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp bizlerden bugünler için mi oy istediniz?” diye bağırınca geri dönen Açıkdil, “İsteyen dilekçe versin” diye cevap verdi.  Bazı mahalle sakinlerinin muhtarın üzerine yürümesi üzerine araya Azmi Açıkdil girerek vatandaşları yatıştırdı.
Daha sonra da mahallelerinin yeşil ve park alandan çıkarılmasını, doğdukları yerde yaşamak istediklerini dile getiren vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri itiraz dilekçelerini belediye İmar İşleri Müdürlüğü’ne teslim ettiler.