GÜMÜLCİNE

Bereket Konvoyu'nun Gümülcine’ye bağlı Kızılağaç köyündeki iftar programına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Edirne Valisi Hasan Uluerer, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Ünsal, Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Gümülcine ve İskeçe seçilmiş müftüleri İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, İslam Tarih, Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Dr. Halit Eren ile  azınlık ileri gelenleri ve çok sayıda soydaş katıldı.

İftar programında IRCICA Genel Direktörü Eren, Kur'an-ı Kerim okudu, semazen gösterisi sunuldu, konuklara Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendi insanları arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, anavatan Türkiye’nin her zaman Türk azınlığın yanında olduğunu söyledi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, "Evlad-ı Fatihan diyarı" olarak tanımladığı Batı Takya'da soydaşları arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.  

 Osmanlı’nın 700 yıllık hükümdarlığı döneminde bölgede çok büyük eserler bıraktığını ve gönül köprüleri kurduğunu anlatan Aydıner, "Biz de Bayrampaşa’dan kalkıp o günlerden bugünlere köprü kurmak için buraya geldik. Bu etkinlikleri daha da genişleterek devam ettirmek istiyoruz. Türkiye arkanızdadır. Dünya lideri Başbakanımız arkanızdadır. Sizleri yalnız bırakmayacağız, bundan sonra da sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.    

IRCICA Başkanı Eren de doğup büyüdüğü Kızılağaç köyünün 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu bildirerek, bölge insanının Yemen’de ve Çanakkale’de şehitler verdiğini kaydetti.

Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu'nu ev sahibi olarak köyünde konuk etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Eren, şunları söyledi:

"Burada Yemen türküleri, hasret türküleri yankılandı. Çünkü bu bölgenin insanı Yemen’de, Çanakkale’de şehitler verdi. Bu ülkenin korunması için İtalyanlara karşı şehitler verdiler. Balkan Harbi'nden sonra partizanlar döneminde sürgün edildiler. Hemşehrim Sayın Sağlık Bakanı’na teşrif ettikleri için teşekkür ederim. Ayrıca, Bayrampaşa Belediyesi'ne ve Başkanı Atilla Aydıner’e de bu güzel etkinlik için teşekkür ederim."