ADANA - Kurban Bayramı arifesinde, şehit yakınlarının mezarlarına giden şehit aileleri, mezarların temizlik ve bakımını yapıp dua etti.

Şehit olan yakınlarını ziyaret etmek isteyen şehit yakınları, Adana Asri Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'nde askeri personel ile mezarlara karanfil bıraktı.

6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ile 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Serdal Gülbaş da burada şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Mezarları tek tek ziyaret eden komutanlar, mezarlıklara karanfil koydu.

Eşi 3 yıl önce şehit olan ve her cuma ve bayram günleri eşinin mezarını ziyaret ettiğini belirten Tülin Pişkin, yaşadığı acının tarfi edilemez olduğunu söyledi.

Bir bayramı daha eşi olmadan geçirmenin hüznünü yaşadığını ifade eden Pişkin, tüm şehit yakınlarına sabır diledi.

Oğlu 2002'de Ardahan'da şehit düşen Hüseyin Kunt ise 11 yıl geçmesine rağmen oğlunun yokluğuna alışamadığını ifade etti.

Bazen kahvaltı yaparken oğlunu da masaya gelip oturacakmış gibi hissettiğini dile getiren Kunt, "Şehit yakını olmak çok zor. Bütün şehit babaları dertli. Çoğu kalpten, kanserden öldü. Ben kalp ameliyatı geçirdim. Bayramı kutlayamıyoruz. Burası bizim yerimiz oldu artık" diye konuştu.

Yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar ise ölen yakınları için Kur'an okutturup dua etti.