İSTANBUL/TEKİRDAĞ

İstanbul'un çeşitli limanlarındaki balıkçılar, yeni av sezonu arifesinde teknelerinin bakımını yapıyorlar, yırtık ağlarını onarıyorlar.  
bu gece ''Vira Bismillah'' diyerek ilk seferlerine çıkacak balıkçılar, Marmara Denizi'nde bu yıl balığın bol olması ümidiyle hummalı bir çalışma içinde son hazırlıklarını yapıyorlar.
Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ''Bu yıl balığın bol olduğu yönünde göstergeler var. İstanbullular bu yıl ucuz balık yiyecek diye tahmin ediyorum'' dedi. 

Palamut beklentisi
Kumkapı'da balıkçılık yapan esnaf da yeni av sezonundan umutlu. Balıkçılardan Şafak Gün, özellikle palamutun bu yıl bol olacağına ve İstanbullular'ın bu yıl ucuz balık yiyeceğine inandığını söyledi.

Palamut kendisini bolca gösterdi
Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Marmara Denizi'nde bulunan karides, tekir gibi balıklar da av sezonuyla birlikte avlanmaya başlanacak. Balıkçılarımız, palamut için daha çok Karadeniz'e açılıyor. Bu yıl palamut kendisini bolca gösterdi'' dedi.
Limanda 45 yıldır balıkçılık yapan İrfan Dedeler de ''Bu yıl palamut kendisini erken gösterdi. Henüz küçük ama ilerleyen günlerde bol miktarda olabileceğini düşünüyoruz. Palamutu tutmak için gün sayıyoruz. Çinekop ve istavrit de şu anda küçük ama sık rastlıyoruz. Hamsinin, Marmara Denizi'nde bol miktarda olması bekleniyor'' diye konuştu.