Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Hamdibey köyünde yaşayan Koca ve babası 47 yaşındaki Şaban Büyükçavla, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan böbrek naklinin ardından sağlığına kavuştu.

Ceren Koca, hastanede yaptığı açıklamada, hastalığının küçük yaşlarda başladığını söyledi.

Hastalığı nedeniyle daha önce ameliyat da olduğunu ifade eden Koca, "Doğru şekilde ameliyat edilmemişim. İki ay önce böbreğimin bittiğini öğrendim. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldik. Annem de eşim de yakınlarım da Allah razı olsun bana böbreğini vermeyi kabul etti ama olmadı. Babamın böbreği uyum sağladı. Babam bana tekrar hayat verdi. Doktorlarımdan herkesten Allah razı olsun. Babam bana böbreğini vereceğini düşününce annem var, iki kız kardeşim var, onlar geldi aklıma, herkes onun eline bakıyor. 'Diyalize gireyim.' diye düşündüm ama sonra başına bir şey gelse babama, yine ben bakacağın için böbrek nakli olmaya karar verdik." diye konuştu.

Koca, anne veya babanın bir evlada verebileceği en güzel hediyenin organ nakli olduğunu vurguladı.

"Şu anda hiçbir sıkıntımız yok"

Baba Şaban Büyükçavla da kızının canına can kattığını söyledi.

Doktorların kendileriyle çok iyi ilgilendiğini belirten Büyüyçavla, "Ameliyatımız da güzel geçti. Şu anda hiçbir sıkıntımız yok. Kızım böbrekleriyle ilgili 10 yaşından bu yana sorun yaşıyordu. 10 yaşında başladık hastanelere gelmeye. Evladıma şifa olduğum için mutluyum. Kızıma böbreğimi vermeseydim ömür boyu diyalize girecekti. O şekilde yaşantının hiçbir anlamı yok. Vatandaşların organ nakli konusunda duyarlı olması gerekir." diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Ünitesi Böbrek Nakli Uzmanı Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu da son dönem böbrek yetmezliği tanısıyla hastaneye başvuran Ceren'in, babasının böbreğiyle sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Ceren'in önlenebilir bir böbrek sorunu yaşadığını anlatan Sağıroğlu, "Buradan bir mesajım da olacak. Reflü dediğimiz bir hadisesi ve doğuştan idrar yolu enfeksiyonu geçiren çocuklara özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Çocuklarda bunun tedavisinin bir an önce yapılması önemli. Aksi halde çocuklar böbreklerini kaybediyor. Ceren kızımızla başarılı bir ameliyat yaptık. Bugün ikinci günleri ve iyiler, bir problemleri yok, idrar çıkışı iyi. Babamızı en yakın zamanda, kızımızı da gelecek hafta taburcu ederek evlerine göndeririz." bilgisini verdi.