İstanbul’da günde ortalama 1200 hastaya saç ekimi yapılıyor. Hasta başına ortalama 1517 euro alınıyor.

Saç ekim sektöründe toplam rakam 1 milyon 820 bin euroyu aşıyor. 

İstanbul saç ekiminde Dünya merkezi. Yılda ortalama saç ekimi için gelen turist sayısı 8 bin ile 10 bin arasında değişiyor.

Konunun daha derinine indiğimiz zaman gizli kalmış kahramanı tanıma ve araştırma fırsatı bulduk. Şu ana kadar 13 yılda 18 binden fazla hastaya saç ekimi yapmış. Aynı zamanada dünyada tek olan saç ekim robotunun mucidi. Saç bilim uzmanı Kadir Öz dikkatimizi çekti. Halen ISHRS ve Cambridge ile bilimsel çalışmalar yapan Öz’ün, ileriki zamanlarda Türkiye’nin ismini bu sektörde dünyaya duyurucağından eminiz.

Uzman Kadir Öz’ü, sosyal platformda da araştırdığımızda mesleki başarısı ve üst düzeyde hiçbir memnuniyetsiz hastanın olmadığı ayrıca Öz’ün sürekli övgüler ve teşekkürler alan bir isim olması da dikkatimizi çekti.

Saç ekiminde doğallık sadelik ve estetiğin birleştiricisi olan Öz, bir makalesinde kendisini söyle tanımlıyor: “Saç ekim, cerrahi bir girişim olmasına rağmen saç ekimi yapan çoktur ve ekibinin bir sanatçı kimliği olduğu unutulmamalıdır. Saçlarınızı eski haline yakın bir görünüme büründürmek, saçın geçmişi ve saçın geleceğini görerek uygun tekniği uygulayarak saç köklerini yerleştirerek kişiye özel saç stilini belirlemek bir sanattır. Bunu hayata geçirenler de birer sanatçıdır. Bu nedenlerden dolayı ben bir sanatçıyım.”