30 yılı aşkın süredir İstanbul’da (Gürpınar, Bahçeşehir, Başakşehir, Ataşehir) pek çok ilçede yaptığım görevlerle edindiğim yerel yönetim tecrübesinin Avcılarda yaratacağı katma değeri çok önemli görüyorum. Hemen her kademede sorun değil, çözüm üreten vizyoner bir yaklaşımla ortak platformlar yaratacağız. Bölgedeki muhtarlar, sivil toplum örgütleri, dernekler, gençler tüm yönetimimizin projelerimizin ortağı olacak. Birlikte üretip, gerçekleştireceğiz. Ayrıca belediye bünyesinde pek çok alanda görev aldım. Kamu Mevzuatı, Kamu Mali Yönetimi ve Belediye Gelirleri Mevzuatı, İhale İmar düzenlemeleri konularında kendimi yetiştirdim. Daha önce görev aldığım belediyelerde, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Belediye Başkan Yardımcılığı, Başkan Danışmanlığı, İhale Komisyon Başkanlığı, Gayrimenkul Değerlendirme Komisyon Başkanlığı, Disiplin Kurulu Komisyon Başkanlığı, Encümen üyeliği görevlerini yürüttüm.

Zorluklarla mücadele eden tüm kadınları temsil edeceğime inanıyorum

30 yıllık belediye tecrübemin yanı sıra beni bugünlere getiren azmim ve gelecek hayallerimle Türkiye’de pek çok zorluğu yenen yüzbinlerce kadının temsilcisi olmayı hayal ediyorum. Bu sadece bir hayal değil, benim gibi bugünlere gelmek için merdivenin her basamağında emek vermiş, yılmamış hayatın her alanındaki kadınların hedefidir. Bu hedefe tüm kadınlar adına sahip çıkıyorum.

Önümde iki yol vardı, rahat olan asfaltı seçmekti. Ben çamurlu yollarla mücadeleyi seçtim

Bölgemizdeki tüm insanların uyum içinde birlikte yaşadıkları eşit haklarla temsil edildikleri, parti, mevki, ün, köken, mezhep ayırmadan sahip oldukları hakları demokratik ve özgür bir toplum bütünlüğünde yaşamalarını istiyorum. Sadece bu şehirde değil, tüm ülkede eşit bir toplum hayali ve ideali için yaşıyorum. Kendi yaşantımdan küçük bir anekdot paylaşmam gerekirse, uzunca süre hangi kökenden geldiğimi bilmeme izin vermeyen, beni koruma çabasında olan ailemi anlamam uzun zaman aldı..Bir gün toplumsal olarak değer gören bir duayene sordum.. Bana verdiği örnek çok ironikti. “Evladım önünde iki yol olsa ve biri asfalt, diğeri çamurlu ise sen hangi yolu seçerdin?.. Bunu iyi düşün ve cevapla”

Bir an durdum ve düşündüm.. O an karar verdim ben herkes gibi kolayı, düzeni, bilineni seçmeyecektim.. Çamurlu yollar asfalt gibi olana dek çalışacaktım.. İşte tam da bu yüzden ben aykırının, ayrıksının, azınlığın yanındayım..

Engelsiz bir dünya için çalışacağım

Engellilerin yaşadığı sıkıntıları kendi ailemin içinde bizzat deneyimlediğim kardeşlerimden biliyorum. Ben bu süreçleri kendi hayatımda yaşadığım için ülkemizde engelli yaşam alanlarının kısıtlılığı noktasında yepyeni girişimleri Avcılar’da başlatacağız. Yapıcı ve kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyoruz.

Gençlerle yerel yönetime yepyeni perspektif katacağız

Geleceğimizin öncüsü gençlerimizi yerel yönetimin bir parçası yapacağız. Dünyada benzer ilçelerde geliştirilen projeleri ilçemize entegre edeceğiz. Onlara buluşma alanları sosyalleşecekleri ve proje üretecekleri özel alanlar oluşturacağız. Kötü alışkanlıklar yerine yeni bilgilerle donatılmalarını sağlayacağız. İyi eğitimin bölgedeki öncüsü olacağız

Bölgemizde Yeşil Kentte yaşanan olumsuz eğitim koşullarının yakın takipçisiyiz

Burada sponsorlar ve yatırımcılarla yaratacağımız modelle yepyeni bir okul sözü verdik. Bir anne olarak eğitim koşullarının çocuklarımızda yarattığı olumsuz efektleri yakından takip ediyor ve kendi şehrimizden yola çıkarak pilot bölgelerde uluslararası referanslarla konusunun öncüsü insanlarla eğitime katkılar sunmayı hedefliyoruz.

Avcılar’da her yerde sanat olacak. Kültür Sanat Hareketi başlatıyoruz

Avcılar festivaller, tiyatrolar, sergilerle bölgenin her noktasının sanatla buluşacağı örnek bir ilçe olacak. Tiyatro izlemeyen çocuğumuz, gencimiz kalmayacak. Sanatın her disiplini için yetenekli gençlerimize özel burslar sağlayacağız. Sanata ve sanatçıya sadece sözle değil, özdeki samimiyetle destek vereceğiz

Deprem önceliğimiz olacak

1999 depreminden sonra afet politikaları hızlıca gündemimizden çıkan oysa geleceğimizi tehdit etmeye devam eden bir gerçektir. Konunun öneminin ve yaşanan ihmallerin farkındayız. Bu konuda uzmanlara toplanma alanları, tatbikatlar ve yapılarda uygulanması gereken yönetmeliklerin doğru yapılanması için takip edeceğiz. 99 depremini birebir yaşadım. O yüzden bu konuda hassas ve kararlı adımlarla kalıcı çözümler üretmek için canla başla çalışacağım.

Sağlık timi

Yapmak istediğimiz, eksikliğini hissettiğimiz bir çok proje var. Hayal kurarak ya da altından alkamayacağımız boyutlarda sözler vererek gelmiyoruz. Sağlık Timi o yüzden bizim için önemli bir projedir.

Yaşadığımız bölgede sağlık problemlerimizi en hızla, en güvenilir şekilde çözebilmek, yaşlılarımız, engellilerimize özel hizmet imkânı sağlayabilmek için 7-24 hizmet verecek sağlık timi oluşturacağız.

İstihdam Problemini bölgemizde çözüyoruz

İşsizliğin arttığı, trafik problemine rağmen şehrin farklı bölgelerinde iş imkânı için zamanı ve parayı verimsizleştiren çarelerde savrulan gençlerimizin iş imkânlarını kendi bölgemizde karşılamak için veri bankası oluşturacağız. Bölge sanayicilerini, her sektörden işverenleri gençlerle buluşturan fuarlar ve özel kariyer günleri ile çözümler sunacağız.

Tüm bu projeler Avcılar halkı ile büyüyüp gelişecek. Avcılar halkını geleceğe dair verdiğim tüm sözlerin takipçisi olmaya davet ediyorum. Yetki verin yapalım, birlikte Avcıların geleceğine değer katalım.