EDİRNE - Türkiye'de birçok ilde kaldıktan sonra Edirne'nin Avarız köyüne yerleşen Cornelia Arbaoui, bahçesinde sebze ve meyvelerini kendi üretip, balı da besledikleri arılardan elde ediyor.

Bahçesindeki hayvanlarla vakit geçiren Arbaoui, ata biniyor, resim yapıyor, köy kahvesinde giderek burada hem internete giriyor hem de köy sakinleriyle sohbet ediyor.

Arbaoui, yaptığı açıklamada, uzun yıllar Almanya'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye geldiğini, İstanbul'da bir süre çalıştıktıktan sonra da kent hayatından sıkılıp farklı arayışlar içine girdiğini anlattı.

"Kaybolan huzur ve mutluluğumu aramaya başladım"

Televizyon ve gazetelerdeki olumsuz haberlerin kendisini yıprattığını ifade eden Arbaoui, "Almanya'da gazetecilik yapıyordum, Türkiye'de de bu mesleği sürdürdüm. Televizyonda veya gazetelerde fark ettim ki bütün haberler kötü. Her yerde savaş var, insanlar çok kötülük yapıyor. Sürekli olumsuz haberler. Bu nedenle işimi bıraktım. Kaybolan huzur ve mutluluğumu aramaya başladım." dedi.

Bir süre İstanbul'da çalıştıktan sonra Edirne'de nikah masasına oturduğunu ve 5 yıl önce Türk eşiyle Avarız köyüne yerleştiğini aktaran Arbaoui, köyde çok huzurlu bir yaşam sürdürdüğünü vurguladı. Arbaoui, "Evliyim, burada küçük bir bahçemiz var çok mutluyuz. Bizim zenginliğimiz huzur, sağlık ve atıma saman. Burada köylülerle aramız çok iyi, onlar da bize destek oluyor. Huzuru köyde buldum. Toprağı çok seviyorum, çünkü her şeyi bize bedava veriyor. Ben köyde yaşamayı çok seviyorum." diye konuştu. 

Alman Arbaoui, köyde alışveriş yaparken para kullanmadıklarını, baktıkları arılardan elde ettiği bal karşılığında köyde yaşayan vatandaşlardan atlarına saman, tavuklarına buğday, süt, yumurta gibi temel ihtiyaçları aldıklarını anlattı.

"Hatıratlarla bir sevgi köprüsü kurmak istiyorum"

Türk ve Alman kültürleri arasında bir köprü görevi yapmayı amaçladığını belirten Arbaoui, Türkiye'de "Hatıralar" isimli edebiyat ve şiir yarışması düzenlediğini aktardı.

Yarışmaya herkesin katılabileceğini ifade eden Arbaoui, "Bu proje benim için kültürler arası bir köprü gibidir. Türkiye çok zengin bir ülke. Herkesin bir hikayesi var. Bu hikayeleri Almanlara da anlatırsak o zaman ırkçılık, ön yargılı görüşün kalkmasına fayda sağlayacak. Hatıratlarla bir sevgi köprüsü kurmak istiyorum." dedi.

Sarturia Edebiyat Akademisi'nin en iyi seçilen hatıraların bir antolojide yayınlanmasına katkıda bulunacağını belirten Arbaoui, uygun görenlerin hatıratlarını yazıp göndermeleri çağrısında bulundu.